SEGRE

ESNOTICIA

Els ingressats a Lleida baixen del centenar al cap de 7 mesos

Són 93 i 15 són a l'UCI, cinc menys

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’hospitalitzats per la Covid a la regió sanitària de Lleida va baixar ahir per primera vegada del centenar després de set mesos, des de finals d’octubre, just a l’inici de la tercera onada. Així doncs, 93 persones continuaven ingressades, vuit menys que el dia anterior, de les quals 15 eren a l’UCI, cinc menys. El màxim nombre de persones que han estat ingressades en aquests mesos va ser el 25 de gener, en plena quarta onada, quan es va arribar als 206 hospitalitzats.

La disminució de la pressió assistencial coincideix amb la baixada dràstica dels contagis gràcies a la vacunació, que segueixen per sota dels 300 setmanals que recomana el departament de Salut, amb 225 a Ponent i 54 al Pirineu. De fet, ahir només es van notificar 34 i 3 positius, respectivament.

El risc de rebrot al pla va baixar als 116 punts (-6) i al Pirineu, als 160 (-17), i per la seua banda la velocitat de contagi (Rt) es va situar en un 0,63 i 0,83, respectivament i es manté la tendència del mes de juny passat, després del confinament estricte. Tot i així, només Aran i l’Alta Ribargorça tenen un risc de rebrot mitjà i a la resta de comarques és alt (a partir dels 100 punts).

Pel que fa a Catalunya, Salut va declarar 604 nous casos i 14 víctimes mortals. A més, ahir hi havia 77 ingressats menys, amb 1.068 i 9 crítics menys a l’UCI, amb 390. La velocitat de propagació va baixar dos centèsimes, fins a 0,75, i el risc de rebrot ho va fer fins als 128 punts (-11).

tracking