SEGRE

CAMPANYA AGRÀRIA EQUIPAMENTS

La Paeria cedeix 18 pisos per allotjar temporers a quatre euros la nit

Amb 104 places en total, complementàries als 122 llits del pavelló 3 de la Fira des de l'1 de juny || Derivarà als habitatges els que puguin assumir el pagament

Façana de la seu principal de la Paeria.

Façana de la seu principal de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ofereix aquest any divuit pisos de lloguer social distribuïts per la ciutat amb un total de 104 places per allotjar temporers amb feina, recurs que serà complementari als 122 llits que s’habilitaran al pavelló 3 de la Fira de Lleida i estarà en servei de l’1 de juny al 31 d’agost. L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) cedeix catorze pisos amb vuitanta places i l’Agència Catalana de l’Habitatge, quatre amb vint-i-quatre.

El cost serà de 4 euros la nit (120 al mes) a pagar setmanalment i es requerirà una fiança de 100 euros retornable. L’oficina única d’atenció s’encarregarà de derivar els temporers als immobles.

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte va afirmar que “aporta molta més dignitat als treballadors tenir un allotjament propi” i va apuntar que el cost d’aquest servei és de 75.000 euros, dels quals 20.000 es recuperaran amb el lloguer. La regidora Mariama Sall va apuntar que el 90% de les persones ateses l’any passat tenia capacitat per pagar un lloguer social, però no trobava habitatge al mercat lliure.

Quant al pavelló 3, acollirà l’oficina única d’atenció sociolaboral (que com a novetat incorpora assessorament legal i sobre drets humans), l’atenció comunitària (amb un equip d’informació i mediació que sortirà al carrer) i el servei de pernoctació, higiene (dutxes i bugaderia), alimentació (esmorzar i sopar), consigna i connectivitat. Cada persona podrà passar al pavelló set nits, amb una pròrroga de tres, i es valoraran situacions de vulnerabilitat i la possible derivació a l’alberg Jericó.

Sall va indicar que després d’aquell termini es podrien dirigir a altres recursos del territori o se’ls podria ajudar a tornar al municipi d’origen o a traslladar-se al que vulguin, sobretot si estan en situació irregular i no poden ser contractats. Així mateix, la regidora Montse Pifarré va explicar que hi haurà un referent Covid que s’encarregarà de la gestió dels eventuals casos de coronavirus durant la campanya, va dir que es derivaran persones al CAP de Cappont si cal i que s’entregaran EPI als temporers.

Els contactes de positius que no estiguin contagiats podran passar el confinament a l’Hotel Nastasi del 14 de juny al 14 de setembre (compta amb quaranta places). Els positius que no requereixin ingrés seran traslladats a La Manreana de Juneda.

Pifarré va anunciar també que elaboraran un cens de les persones que estan de passada per la ciutat per poder actuar millor en cas de cribratge o vacunació massiva. El regidor David Melé va instar els agricultors de l’Horta a omplir un qüestionari telemàtic sobre el nombre de treballadors que necessiten, per a quant temps, on s’allotjaran i com es desplaçaran a les explotacions per poder preveure futures accions.

Per afavorir la comunicació en sis idiomes amb positius i els seus contactes

La majoria actuen en l’àmbit de l’Atenció Primària, a les àrees bàsiques de salut d’Alcarràs (3), Seròs (3), Rambla de Ferran (1) i el CUAP Prat de la Riba (2). També se n’ha incorporat un a Guissona, que compta amb un elevat índex de treballadors estrangers de la indústria alimentària. Segons Salut, aquests mediadors facilitaran la tasca d’intervenció comunitària en francès, anglès, àrab, romanès, amazic i rifeny. Un altre mediador treballa d’enquestador Covid a la Unitat de Vigilància Epidemiològica i un altre, a la Unitat Laboral en el programa de cribratge d’empreses agràries. D’altra banda, les deu tècniques superiors de Salut Pública contractades al novembre per supervisar les mesures preventives per la Covid a les residències centren ara l’activitat en la campanya agrària i visitaran periòdicament el centenar de grans firmes fruiteres per assessorar-les en mesures de prevenció.

Salut contracta dotze mediadors per a la campanya

Salut ha contractat dotze mediadors interculturals per a la campanya a Lleida i el Baix Segre, per afavorir la comunicació amb positius de coronavirus i els seus contactes. La seua funció és establir un pont lingüístic, cultural i comunitari entre els professionals sanitaris i els pacients de diferent cultures en situacions vulnerables o amb barreres idiomàtiques.

El PSC insta el govern a suspendre el pla de l’alberg de Pardinyes El grup municipal del PSC va demanar ahir a l’equip de govern a la comissió d’Habitatge suspendre el projecte de l’alberg per a temporers i persones sense llar previst a Pardinyes. El cap de l’oposició, el socialista Fèlix Larrosa, va dir que demanen paralitzar el projecte perquè ells defensen “crear una borsa d’habitatge de lloguer i instal·lar mòduls a les explotacions de l’Horta”. Al seu torn, Larrosa va dir que el Comú, soci de govern, “s’adhereix a les tesis que defensem”, després de la cessió de divuit pisos de l’EMU per allotjar temporers.

Zaynab i Moad, mediadors de l’Agència de Salut Pública.

Zaynab i Moad, mediadors de l’Agència de Salut Pública.SALUT

tracking