SEGRE

CULTURA PATRIMONI

Indíbil i Mandoni es retarden

L'escultura havia de tornar de Barcelona restaurada en una setmana || Però falta reproduir la llança, la falcata i el grilló i reparar la peanya 'in situ'

La peanya d’Indíbil i Mandoni està tapada amb una lona que reprodueix la imatge dels guerrers.

La peanya d’Indíbil i Mandoni està tapada amb una lona que reprodueix la imatge dels guerrers.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estàtua d’Indíbil i Mandoni, una de les icones de la ciutat al costat de la Seu Vella, va deixar la ciutat de Lleida el 3 de desembre de l’any passat per ser restaurada al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, a Valldoreix. Llavors es va anunciar que estaria fora durant sis mesos, termini que es compleix el 3 de juny vinent, d’aquí a una setmana, però sembla bastant difícil que en aquesta data torni a estar al seu emplaçament de la plaça Agelet i Garriga, davant de l’Arc del Pont.

I és que encara queden pendents treballs com ara reproduir la llança, la falcata i el grilló perduts, i ni tan sols ha començat la restauració de la peanya. La Paeria afirma que “ara com ara, no es pot precisar la data del retorn de l’escultura”.

La primera part de la neteja del conjunt escultòric ja està enllestida, tal com va publicar aquest diari, i estava a l’espera de l’analítica de la pàtines originals del bronze per continuar. Sobre aquest fet, l’ajuntament indica que “la neteja i restauració depèn d’aquesta analítica i es reprendrà en uns dies”.

A més, afegeix que, “una vegada digitalitzada l’escultura, es pot afrontar la producció de la llança, la funda de la falcata i el grilló que van ser sostrets de l’estàtua original” i detalla que “aquesta actuació està en tràmits de contractació administrativa”. Pel que fa a la restauració de la peanya de pedra, que es troba en mal estat, assegura que “tota la documentació està a punt i en fase de contractació”, i remarca que “l’actuació s’abordarà ben aviat”.

De la mateixa manera, la Paeria subratlla que en els treballs de millora de l’escultura els tècnics municipals es coordinen amb els del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat.

tracking