SEGRE

URBANISME MOBILITAT

La Paeria de Lleida rectifica i descarta reobrir Bisbe Ruano cap a Ricard Viñes

Diu que l'estudi que va licitar la setmana passada per analitzar-ho és erroni || Ara el corregirà perquè defineixi si és viable instal·lar-hi atraccions o una pista de gel

Vista de la part del carrer Bisbe Ruano que està tancat al trànsit i que porta a la plaça Ricard Viñes.

Vista de la part del carrer Bisbe Ruano que està tancat al trànsit i que porta a la plaça Ricard Viñes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va anunciar ahir que corregirà el concurs que va convocar fa cinc dies per redactar un estudi que determini si l’estructura del pàrquing subterrani de Ricard Viñes podria suportar el pes que comportaria reobrir al trànsit de vehicles el tram per als vianants de Bisbe Ruano, ja que va assegurar que hi ha hagut un error perquè aquesta opció està descartada.

En aquest sentit, va afirmar que “la documentació publicada serà esmenada, ja que és errònia, perquè lligava aquest informe sobre les càrregues que pot suportar la plaça a la possibilitat d’obrir al trànsit el carrer Bisbe Ruano cap a la rotonda de Ricard Viñes”.

L’estudi es fa per veure si l’estructura del pàrquing aguantaria elements com pistes de gel o atraccions

L’ajuntament va aclarir que l’objectiu real de l’estudi la redacció del qual ha sortit a licitació és veure si l’estructura aguantaria el pes de la instal·lació d’equipaments lúdics provisionals com “pistes de gel, Firetes o altres activitats”, i va precisar que la possibilitat de poder comptar amb aquestes activitats lúdiques ha estat plantejada en diverses ocasions pels comerciants per dinamitzar aquesta zona de la ciutat. El pressupost de licitació per elaborar aquest estudi és de 4.840 euros (IVA inclòs) i el contracte té una durada prevista de dos mesos, amb la qual cosa estaria a punt aquest mateix estiu.

Les bases del concurs publicat la setmana passada assenyalaven que l’estudi havia de quantificar la capacitat de l’estructura de l’aparcament subterrani per suportar càrregues de trànsit per determinar si podria “fer front a l’eventual nova vialitat sobre la plaça o si, en cas contrari, s’hauria de procedir a un projecte de reforç de l’estructura i estimar-ne l’abast” per fer viable la mesura.

La possibilitat de reobrir al trànsit el tram per als vianants de Bisbe Ruano la va sol·licitar el 2017 l’associació de comerciants de Bisbe Ruano, però molts veïns i els hotelers de la zona hi són contraris, ja que destaquen que limitaria les possibilitats de la plaça d’acollir tant terrasses com diferents activitats d’oci. Tant el pàrquing com la plaça, dissenyada per l’arquitecta Benedetta Tagliabue, es van inaugurar el 2010.

La remodelació d’aquest espai va consistir a ampliar la zona central amb la conversió en zona de vianants de sengles trams de Bisbe Ruano i Fleming, a més de construir una rotonda a la cruïlla amb les avingudes de Prat de la Riba, Rovira Roure i Balmes i el pàrquing subterrani.

tracking