SEGRE

Dora Padial, síndica de greuges de la Paeria: "La PAH defensa delinqüents, no persones vulnerables"

«L’administració està encotillada i cal humanitzar-la»

«L’administració està encotillada i cal humanitzar-la»MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

La síndica municipal de greuges, Dora Padial, va afirmar ahir que té constància de “centenars” de denúncies a la Guàrdia Urbana i els Mossos per l’actitud dels okupes que ahir s'havien de desnonar del bloc del carrer Manuel Carrasco i Formiguera del barri de la Bordeta de Lleida.

Padial va dir que la Sindicatura de Greuges de Catalunya està al corrent d’aquesta situació, que va qualificar de “terrible” per als veïns. “És la casa dels horrors”, va subratllar i va ser molt crítica amb la PAH. “M’ha decebut molt. No està defensant persones vulnerables sinó delinqüents que s’aprofiten del sistema.

No han parlat amb mi i no volen saber la veritat”, apunta, i relata que aquests okupes “porten cotxes d’alta gamma i mai han anat a serveis socials”. Remarca que són “un clan amb un capo que s’ha autonomenat president de la comunitat i amenaça tothom”.

Detalla que a l’edifici “trafiquen i hi ha prostitució” i “hi ha nens en risc”. “Són com una banda mafiosa i a aquesta gent és la qual dona suport la PAH”, incideix, i apunta que a través de la seua mediació estan actuant de forma coordinada “totes les institucions” en aquest cas.

La síndica defensa la gestió de l’Agència Catalana de l’Habitatge, “que va anar pis per pis”, i subratlla que “cap família es quedarà al carrer”.

La PAH nega les acusacions dels veïns i assegura, al contrari, que són ells els que “criminalitzen” els okupes. “Ells no han trencat l’ascensor i de tot el que passa els culpabilitzen. No hi ha baralles, només són una mica escandalosos. I es queixen que els nens corren per la casa”, va dir un portaveu. Asseguren també que “els van oferir un lloguer social i després els van dir que no”. 

tracking