SEGRE

COMERÇHOSTALERIAESPORTOCICULTURATRANSPORT

Hostaleria i actes culturals fins a la una de la matinada a partir de demà

La Generalitat ha aprovat que a partir de demà, bars i restaurants puguin prolongar una hora l'obertura, fins a la una de la matinada, igual que els actes culturals, i amplia l'aforament permès en diversos sectors. Així, aquest passa a ser del 70%, en lloc del 50 per cent actual, tant a les botigues com a les instal·lacions esportives.

Avui és l’últim dia en què els bars i restaurants han de tancar a les 17.00 hores.

Avui és l’últim dia en què els bars i restaurants han de tancar a les 17.00 hores.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Procicat va aprovar ahir allargar una hora més, fins a la 1 de la matinada, l’horari de la restauració, la cultura, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres a partir de demà. A més, també s’ampliarà del 50 al 70 per cent l’aforament al comerç i als gimnasos i es permetrà un 20 per cent d’ocupació en activitats culturals i esportives a l’aire lliure que se celebrin en recintes amb capacitat per a més de 15.000 persones.

En un principi, les actuals restriccions finalitzaven dilluns que ve, però la bona evolució de la pandèmia de la Covid ha fet que la Generalitat avanci la relaxació de les mesures, que es basen a allargar horaris i augmentar aforaments.

Així doncs, des de demà i fins a nou avís, la restauració podrà obrir en equipaments esportius i culturals, com sales de concert, teatres o cines. També s’incrementa del 30 al 50 per cent l’aforament de parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

D’altra banda, es permet el consum d’aliments i begudes en reunions en espais públics habilitats (vegeu el desglossament). També s’amplien els aforaments d’un 50 a un 70 per cent als mercats no sedentaris, fires mercats, equipaments cívics i a les activitats relacionades amb el joc, però en aquest cas només amb un màxim de cinc-centes persones, i es permet l’accés i ús de les zones recreatives o àrees de descans dels centres comercials.

En el cas d’activitats culturals i competicions esportives que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure, s’establiran espais sectoritzats, amb control de fluxos d’accés i sortida, banys i zones de restauració independents (no permeables entre si), amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats. També s’han de preveure circuits per evitar aglomeracions.

Finalment, s’elimina la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a nou places. Fins ara, l’ocupació de taxis i VTC de fins a nou places quedava limitat a un màxim de sis persones, inclòs el conductor, i no es permetia l’ocupació del seient del costat del conductor.

Aquest consum fins ara era limitat i només es permetia si els àpats tenien relació amb sortides escolars o activitats educatives.

En relació amb la restauració, també es torna a permetre l’activitat dels establiments ubicats en locals com teatres, cines, auditoris, circs, sales de concert o cafès teatre, així com en espais habilitats en equipaments esportius.

L’obertura de l’oci nocturn fins a les 2.00, en mans del Govern

El Consell Interterritorial de Salut va aprovar ahir les condicions per reobrir l’oci nocturn segons la incidència de la Covid. Podrà obrir a les autonomies amb un risc baix, menys de 50 casos per cada 100.000 habitants en catorze dies fins a les 3.00 i amb la meitat de l’aforament. Les que tenen un risc mitjà, amb menys de 150 casos, fins a les 2.00 hores i amb un terç de l’aforament. Aquesta és la situació de Catalunya, que té una incidència de 110 casos, però l’última paraula la tindrà el Govern. Les taules com a màxim seran de sis persones. Alguns territoris on no pot reobrir són Madrid, País Basc, Aragó i La Rioja perquè tenen una incidència alta.

Permès el consum d’aliments en espais públics

Una de les mesures que entren en vigor demà amb la nova resolució del Procicat és que es permet el consum d’aliments i begudes en reunions en espais públics habilitats, com àrees de lleure o de pícnic, sempre que siguin amb un màxim de deu persones.

tracking