SEGRE

Ambulatoris de Lleida ja criden a vacunar a partir dels 40 anys

Persones de 45 a 49 anys, ahir al punt de vacunació a l’Espai MerCAT de Tàrrega.

Persones de 45 a 49 anys, ahir al punt de vacunació a l’Espai MerCAT de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns equips d’Atenció Primària de la província de Lleida ja estan cridant a vacunar a tota la franja d’edat de 40 a 49 anys, encara que en principi dimecres Salut va obrir les cites per als de 45 a 49. Així, Belianes, ha enviat un eBando als veïns explicant que els d’aquesta franja d’edat ja poden demanar cita. De fet, també es permet sol·licitar hora als CAP.

Així mateix, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va assegurar ahir que si el ritme de l’arribada de vacunes es manté, es podrà començar amb els menors de 40 anys “d’aquí a setmanes”, però encara no s’ha decidit si s’obrirà la vacunació de cop a tota la població de 16 a 39 anys, ja que per logística és més fàcil començar des dels més grans.

D’altra banda, va explicar que s’ha avançat la vacunació a les persones menors de 50 anys “perquè quan un grup arriba al 60% en primeres dosis [en aquest cas dels de 50 a 59 anys] costa més que s’hi apuntin, per la qual cosa hi ha cites disponibles.

Sobre si l’estiu pot perjudicar la vacunació per les vacances, Cabezas va recordar que la segona dosi de Pfizer pot retardar-se dels 21 als 42 dies, “però si ja toca vacunar-se, recomanem que es faci”. Finalment, entre el 87 i el 90% de personal essencial menor de 60 anys amb la primera dosi d’AstraZeneca elegeix aquesta com a segona i no Pfizer.

tracking