SEGRE

EDUCACIÓ MOBILITAT

Alumnes d'Espiga i Montsuar demanen carril bici pedalant

Alumnes d’ESO, a l’anar ahir en bici cap al Montsuar.

Alumnes d’ESO, a l’anar ahir en bici cap al Montsuar.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Anar i tornar en bicicleta del col·legi o institut per reclamar un carril bici. Això és el que van fer ahir uns setanta-cinc alumnes de segon d’ESO de l’institut Manuel de Montsuar (ubicat a Gualda al peu de l’N-230) i és el que han estat fent cada dos setmanes els alumnes de l’Escola Espiga (al camí de Montcada).

Ramon Llanes, professor del Montsuar, va assenyalar que “estem en contacte amb l’ajuntament” per intentar dur a terme aquest projecte i va indicar que hi hauria dos opcions. Una és pel camí de Montcada, amb el qual donaria servei a l’Espiga, i l’altra, per l’N-230, que és la que prefereix el centre, ja que “gairebé tots els nostres alumnes són de Balàfia”.

Llanes va indicar que també seria útil per al col·legi Sant Jordi, situat al costat del Montsuar, i va indicar que entre els dos tenen 750 alumnes. Va detallar que han proposat un model holandès de carril bici, segregat de la calçada, i va destacar que seria alhora un primer pas per habilitar-ne un d’interurbà fins a Torrefarrera.

Per la seua part, la directora de l’Escola Espiga va destacar que la participació de les famílies en les marxes en bici cada dos setmanes ha anat augmentant. En el cas del Montsuar, l’acció d’ahir va formar part dels actes organitzats per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.

tracking