SEGRE

HABITATGE POLÈMIC

La PAH exigeix estudiar tots els casos dels okupes de la Bordeta

Asseguren que no són violents i que se'ls està criminalitzant

En marxa un desnonament de 12 famílies a la Bordeta

En marxa un desnonament de 12 famílies a la Bordeta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va assegurar ahir que els okupes del bloc del carrer Carrasco i Formiguera de la Bordeta no són violents i que se’ls està criminalitzant i va exigir que s’estudiés “cada cas d’okupa per oferir-los atenció personalitzada i no posar-los tots al mateix sac”.

Unes declaracions que va fer al davant de la delegació de l’Oficina d’Habitatge de Catalunya a Lleida, en ple Eix Comercial, on també va criticar l’actitud de la Paeria, Generalitat i la síndica de greuges, ja que defensen que bona part de les dotze famílies okupes que havien de ser desallotjades eren violentes i que havien comès delictes.

Acusen Generalitat, Paeria i síndica de justificar el desnonament acusant-los de criminals

Un discurs que la PAH va qualificar de “parcial i que obvia que també hi ha famílies amb nens per justificar així el desnonament”. Al seu torn, van acusar tant la síndica com la Paeria de no haver fet un seguiment de cada okupa i de no haver investigat prou, ja que asseguren que “hi ha veïns que hi són legalment que sí que són violents i incívics, és una cosa generalitzada i que passa en moltes comunitats de veïns”. És per això que entenen que “la font del problema és que una persona no sap conviure, no que sigui un okupa o un llogat”, ja que veuen que s’està assenyalant “i generalitzant de forma falsa i molt descarada”. Al seu torn, la PAH va reclamar “una mediació amb les famílies”, ja que “des dels serveis socials els han atès i ignorat i nosaltres no permetrem que es desallotgi aquestes persones sense que tinguin una alternativa habitacional”.

També van intervenir dos d’aquests okupes, una de les quals mare d’un nen, i totes dos van assegurar que se’ls està criminalitzant i negant ajuda i van demanar estudiar cada família en concret.

tracking