SEGRE

LLEIDA

Lleida afronta la desescalada amb una de cada quatre persones ja immunes a la Covid

Des de l'estat d'alarma de l'octubre, els contagis i defuncions s'han desplomat un 90 per cent || Tornen les festes majors i s'amplien aforaments al 70%, però cal mantenir les distàncies i la mascareta

Les botigues de l’Eix Comercial, on ahir hi havia molta gent, ja poden ampliar l’aforament al 70%.

Les botigues de l’Eix Comercial, on ahir hi havia molta gent, ja poden ampliar l’aforament al 70%.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El relaxament de les restriccions per la Covid-19, amb l’ampliació d’horaris en la restauració i aforaments i l’autorització per celebrar diferents actes i festes a partir de demà, és el més semblant a la “normalitat” d’abans de la pandèmia en un any (des de la desescalada del juny del 2020), sobretot a Lleida. Mentre que Catalunya i la resta de l’Estat a penes van tenir restriccions durant l’estiu de l’any passat, al Segrià se’n van imposar arran dels contagis a la campanya de la fruita a començaments de juliol.

Onze mesos després, Lleida ja pot celebrar actes més multitudinaris i ho farà una immunitat davant el virus del 25 per cent de la població, que ja ha rebut la pauta completa, mentre que el 40 per cent ja té almenys una dosi de la vacuna. A més, des que es va imposar l’últim estat d’alarma, el 25 d’octubre, a les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu es van detectar al llarg d’un mes una mitjana de 169 contagis i 3 morts diàries per la Covid, mentre que durant un mes després del final d’aquest estat d’alarma, el 9 de maig, s’han registrat 22 casos diaris i només han perdut la vida set persones en total, la qual cosa indica una caiguda del 90 per cent.

Per tot, el Procicat ha donat llum verda perquè bars i restaurants puguin prolongar una hora l’obertura fins a la una de la matinada, igual que els actes culturals, a ampliar al 70 per cent l’aforament en la majoria de sectors i a la celebració de festes majors (no es podrà ballar però sí que hi podrà haver orquestres), d’entrega d’orles amb públic i de festes de final de curs.

El Segrià torna a viure el més semblant a la normalitat després del confinament del juliol

Això sí, de moment, no hi ha data per a la reobertura de l’oci nocturn i es mantenen les reunions amb un màxim de 10 persones, les distàncies i la mascareta. Aquestes tres últimes mesures són, per a les autoritats sanitàries, clau per evitar l’augment de contagis, ja que el virus no ha desaparegut.

De fet, Protecció Civil publicarà demà dilluns “una sèrie de guies i materials informatius” sobre la nit de Sant Joan “per garantir una celebració amb seguretat”.

Primer dia a l’Arnau sense ingressos de Covid en 10 mesos El servei d’Urgències de l’Arnau de Vilanova no va registrar ahir cap cas de Covid per primera vegada des de l’agost, va confirmar el metge d’Urgències Oriol Yuguero. Segons el ministeri de Sanitat, la “nova normalitat” arribarà quan es detectin menys de 50 casos per 100.000 habitants en 14 dies. A Lleida ara se’n registren 71, al Pirineu 63 i a Catalunya, 104.

Els col·legis de la província, amb 593 persones aïllades El nombre de grups bombolla dels centres educatius de Lleida confinats per la Covid es va mantenir divendres passat en 19, però hi havia 18 persones aïllades més, entre alumnes i professorat, amb un total de 593. Tot i així, no hi ha cap centre tancat, però l’institut Francesc Ribalta de Solsona és el que té més aules aïllades, amb 7.

tracking