SEGRE

MOBILITAT TRÀNSIT

El cotxe que multa la doble fila de Lleida sortirà de 2 a 4 hores al dia de dilluns a divendres

El cotxe de la Guàrdia Urbana equipat amb càmeres per registrar els estacionaments en doble fila, a sobre de la vorera, en passos zebra i al carril bici o bus va començar ahir a sancionar, després d'un mes de tan sols advertir els infractors. Va multar 15 conductors. El CiviCar circularà entre dos i quatre hores diàries de dilluns a divendres.

El CiviCar passant just al costat d’un cotxe aparcat en doble fila. Al fons de la imatge, un altre vehicle cometent la mateixa infracció.

El CiviCar passant just al costat d’un cotxe aparcat en doble fila. Al fons de la imatge, un altre vehicle cometent la mateixa infracció.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Primeres quinze multes del CiviCar a vehicles estacionats en doble fila o d’altres formes prohibides a la ciutat de Lleida com sobre la vorera, en passos zebra o al carril bici o bus. Fa un mes que el cotxe de la Guàrdia Urbana equipat amb un sistema de càmeres que registren aquestes infraccions circula, però fins ahir no va començar a sancionar.

Del 13 al 18 de maig, va registrar 301 infraccions i va enviar advertències als conductors, però ara ja multa amb 200 euros, 100 si es paga abans de vint dies. Funcionarà cada dia de dilluns a divendres una o dos hores al matí i una o dos a la tarda. En cap de setmana descansarà, malgrat que no es descarta utilitzar-lo de forma puntual. 

“No hi podem dedicar tot el torn de 8 hores perquè hem d’atendre altres tasques, com controls de radar o alcoholèmia”, va indicar l’inspector Antoni Salvador, cap de la divisió de trànsit.

Precisament, ahir no va ser un dia representatiu, perquè al matí van haver de regular encreuaments per una avaria semafòrica i a la tarda, atendre entrevistes. El CiviCar actuarà bàsicament en les hores centrals del dia, quan hi ha més mobilitat, i en carrers on hi ha més dobles files, com Cristòfol de Boleda, Segrià i Segòvia, la rambla Ferran i part de Cappont. No obstant, actuaran també “a demanda on ens arribin queixes”. Va dir que les zones escolars “no seran un punt prioritari” perquè el problema de trànsit que generen és molt puntual, sinó que pretenen facilitar la mobilitat i la seguretat.

L’equip consta de quatre càmeres que es podrien instal·lar en quatre cotxes, però n’han col·locat dos en un i podrien posar les altres dos en un altre, per tenir dos CiviCar simultanis. “Sortirem en un, però no es descarta que si d’aquí a un temps tenim més personal, o és necessari, puguem ampliar-ho”, va assenyalar.

Des que el vehicle circula ja es nota una certa millora perquè actua com a efecte dissuasiu. Els vials on es registren més files són els carrers estrets amb aparcament en dos costats pròxims a centres educatiu i oficines, així com les zones on no hi ha facilitat per aparcar.

No sancionarà en places de càrrega i descàrrega i per a discapacitats

Divisió d’opinions entre si és necessari o hi ha afany recaptatori

tracking