SEGRE

RS LLEIDARS ALT PIRINEU I ARAN

Els contagis de Covid baixen a la meitat a Lleida en només una setmana, amb 11 al dia

Tan sols el 2% de les proves són positives i els ingressats baixen de la trentena, però n'hi ha cinc més a l'UCI, amb nou || Catalunya se situa per primera vegada amb un risc de rebrot moderat des del juliol

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La millora de la situació de la Covid a Lleida gràcies, majoritàriament, a la vacunació, es plasma clarament en el nombre de persones contagiades, ja que en només una setmana han baixat a la meitat. En concret, Salut va registrar del 21 al 27 de maig 145 nous casos a la regió sanitària de Lleida, mentre que del 28 de maig al 3 de juny, última data amb dades definitives, només van ser 77, onze al dia, un descens del 47%. Aquesta xifra d’infectats setmanals no eren tan baixa des de mitjans de maig del 2020.

El nombre de casos de Covid detectats al Pirineu l’última setmana va ser de 15, un 37% menys

Respecte a la regió sanitària del Pirineu, els positius també descendeixen i en una setmana han passat de 24 a 15, un 37% menys. No es detectaven tan pocs casos des de principis d’agost. A causa que els contagis són cada vegada menys, també ho són el percentatge de proves que donen positiu i al pla de Lleida només són un 2,04% i al Pirineu, un 1,52%. Ahir, Salut va notificar 16 casos més al pla i 4 al Pirineu. Finalment, el número d’ingressats a Ponent va baixar de la trentena, amb 27 (-5), però els hospitalitzats a l’UCI han deixat de disminuir i hi havia 9 persones (+5). Al Pirineu hi havia només dos persones ingressades.

Quant a la situació a Catalunya, on es van registrar 215 casos, el risc de rebrot va baixar per primera vegada dels 100 punts en onze mesos, amb 98 (-7), de manera que era moderat, i la velocitat de transmissió (Rt) del virus també va disminuir i es va situar per sota de l’1, amb 0,98. Tanmateix, hi havia 20 ingressats més, amb 610, a pesar que els caps de setmana no es donen tantes altes, i el nombre de persones a l’UCI va descendir a 203, només dos menys.

Malgrat que Salut portava tres dies sense notificar defuncions, ahir en va registrar cinc, corresponents a aquests últims dies. La incidència va baixar als 99,98 casos per 100.000 habitants.

tracking