SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

Magraners i Gardeny volen obrir les seues piscines i la Paeria ho descarta

Els seus presidents veïnals diuen sentir-se “discriminats” i plantegen protestes || L'ajuntament afirma que amb cinc d'obertes “tota la ciutat en podrà gaudir”

El president de Magraners, al costat de les piscines del barri.

El president de Magraners, al costat de les piscines del barri.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’anunci de la Paeria que no obrirà les piscines municipals de Magraners i Gardeny ha provocat indignació en les associacions de veïns d’ambdós barris. Els seus presidents asseguren que aquesta decisió els “discrimina” i que no respon a cap lògica.

És per això que han demanat a la Paeria que replantegi la seua postura i l’associació de Magraners no descarta organitzar mobilitzacions per aconseguir-ho. Per la seua part, una portaveu de l’ajuntament va assegurar que la decisió que les piscines que obriran el dia 24 siguin les de Cappont, Pardinyes, Balàfia, el Secà i la Bordeta està condicionada per la pandèmia i és “definitiva”. Va recordar que l’estiu passat només en van obrir dos i no es van reservar el 100% de les entrades”, així que entenen que “amb cinc d’obertes tota la ciutat podrà gaudir-ne”.

El president veïnal dels Magraners, Juan Gallardo, no va dubtar a afirmar que el seu barri “tindrà piscines aquest estiu sí o sí”. Va dir que per aconseguir-ho “hem contactat amb el nostre regidor de barri, Paco Cerdà, per mostrar-li la nostra indignació i demanar-li que obrin la piscina, i diu que ens defensarà”.

En el cas que la Paeria mantingui la seua postura “ens posarem en peu de guerra”, va recalcar. “No ens n’havien dit res i és discriminatori que el barri més apartat de la ciutat i amb menys serveis no pugui tenir piscines, és indignant”, va indicar.

El seu homòleg de Turó de Gardeny, Adolfo Roque, va considerar que “haurien d’obrir totes les piscines i, si no ho fan, és discriminatori”. Roque va dir que “no hi ha cap justificació tècnica o sanitària que avali no obrir Gardeny o Magraners, almenys que nosaltres sapiguem, no és just”. Per això, va dir que avui reunirà la junta “per veure quines accions adoptem”. El grup municipal del PSC també va demanar obrir les dos piscines.

L’edil Jackson Quiñónez va afirmar que aquest servei reforça “la cohesió social” i que la decisió del govern obliga els veïns de Magraners i Gardeny a haver-se de desplaçar.

L’entrada val 3,40 € i l’abonament per a tot l’estiu, 66,60 €

L’ajuntament va detallar ahir les tarifes de les cinc piscines municipals que obriran a partir del dia 24. Són les de la Bordeta, Cappont, Balàfia, Pardinyes i el Secà, que tindran un aforament del 70% i per entrar-hi s’haurà de reservar cita al web www.piscines.paeria.cat. El preu d’una entrada simple serà de 3,40 euros, l’abonament de 5 dies tindrà un cost de 10,40 euros, el de 10 sortirà per 18,40, i el de 20 tindrà un preu de 29,30 euros. Per als que vulguin comprar l’abonament de temporada, tindrà un cost de 66,60 euros. 

Franges horàries

Hi haurà dos franges horàries (d’11.00 a 15.00 i de 15.30 a 19.30 hores) i no hi haurà servei de vestidor, bar, hamaques ni guarda-roba. Al seu torn, també hi haurà parcel·les de 2x2 metres a la gespa per a cada banyista o unitat familiar per mantenir així la distància.

tracking