SEGRE

LLEIDA

Un de cada quatre locals de lleure nocturn de Lleida ja no reobrirà

Per les pèrdues, segons la patronal, que espera tornar a l'activitat per Sant Joan

A Lleida ciutat, els locals de lleure nocturn poden obrir com a bars, com la discoteca La Nuit.

A Lleida ciutat, els locals de lleure nocturn poden obrir com a bars, com la discoteca La Nuit.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 25% dels locals d’oci nocturn de la província de Lleida, una quinzena i la majoria dels quals a la capital, no podran reobrir a causa de les pèrdues econòmiques per la pandèmia, segons dades de la Federació d’Hostaleria de Lleida sobre els seus associats. “Encara que hem rebut tres línies d’ajuts, no són suficients per cobrir el desastre de quinze mesos tancats”, va manifestar el representant del sector en l’entitat, Santi Salvador.

Va afegir que durant aquest mes de juny han de cobrar la tercera línia i que “malgrat tot podem estar satisfets, perquè a la resta d’Espanya no s’han donat tantes subvencions; tanmateix, no són suficients”. A nivell de Catalunya, va dir que el 40% dels establiments dedicats a l’oci nocturn no reobriran.

Sobre la reobertura del sector, l’únic que roman tancat per la Covid, Salvador va afirmar que “hi ha esperança que sigui per Sant Joan, com va anunciar l’exconsellera de Salut Alba Vergés,”, però va denunciar que les autoritats competents “no s’aclareixen” (vegeu el desglossament) i que els tribunals també han de pronunciar-se. “Frisem per obrir i esperant la bona nova gràcies a l’evolució de les dades de la pandèmia. Crec que ja ho tenim”, va assenyalar.

La setmana passada, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir que començaven a preparar un pla de reobertura de discoteques i pubs específic i que s’anunciaria quan ja estigués enllestit. L’actual conseller ha manifestat diverses vegades que el sector ha d’obrir “aviat” i que és “necessari”, tot i que encara no n’ha donat una data concreta. En aquest sentit, l’anterior consellera va afirmar que la millor opció seria “a les portes de l’estiu”.

Fa més de 430 dies a Lleida que el sector està tancat

L’afectació de la pandèmia a l’oci nocturn a Lleida ha estat major que a la resta de Catalunya a causa del confinament de juliol. Així, com tots els sectors, va tancar el 14 de març del 2020 i va reobrir el 18 de juny. Però des del confinament del Segrià el 4 de juliol no ha tornat a obrir –a Catalunya va tancar el 24 de juliol–. Així, fa 14 mesos i 7 dies, un total de 434 dies, que les discoteques i pubs de Lleida estan tancats.

Sanitat proposa ara relaxar les mesures previstes El ministeri de Sanitat ha rectificat el document del lleure nocturn i l’hostaleria aprovat la setmana passada pel Consell Interterritorial després que l’Audiència Nacional l’hagi suspès a Madrid com a conseqüència d’un recurs del Govern autonòmic. En la nova proposta s’eliminen les referències a la restauració i es preveu que els locals d’oci nocturn puguin obrir en territori amb risc baix o mitjà, és a dir, amb nivells d’alerta 1 i 2 –fins ara només podien els del primer nivell, en el qual es troba Catalunya– fins a les 2 h de la matinada, ampliable fins a les 3 h.

També apunta que les mesures podran ser objecte de flexibilització en funció de la pandèmia. La ministra Carolina Darias va defensar que tothora ha buscat el consens amb les autonomies independentment de la decisió de l’Audiència Nacional.

La patronal catalana Fecasarm ha demanat al Govern de la Generalitat que recorri les mesures “desproporcionades” de la mateixa manera que va fer Madrid.

tracking