SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Condemnat a presó un lleidatà per assetjar l'exparella amb cartes i cançons 'd'amor'

Malgrat tenir una ordre que li prohibeix comunicar-s'hi i atansar-s'hi || L'Audiència li imposa 10 mesos de presó per trencament continuat de condemna

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un lleidatà a una pena de 10 mesos de presó per assetjar la seua exparella amb cartes i cançons d’amor malgrat tenir en vigor una ordre d’allunyament que li prohibeix comunicar-s’hi i atansar-s’hi. Per això, el condemna per un delicte continuat de trencament de condemna. D’aquesta manera, rebutja el recurs presentat per la defensa i confirma la sentència dictada en primera instància pel Jutjat Penal 3 de Lleida.

Segons la sentència, el tribunal dona per provat que l’acusat, des de la ruptura amb la seua exparella, enviava “constantment” lletres de cançons o notes de veu amb música a la dona malgrat tenir una ordre judicial que li prohibeix comunciar-s’hi per qualsevol mitjà. A més, en diverses ocasions es va atansar al seu domicili i li va introduir per sota de la porta del seu habitatge notes “d’amor”, fet que també té prohibit judicialment al tenir una ordre que li impedeix atansar-se a menys de 200 metres de la víctima i de qualsevol lloc en el qual es trobi.

Una d’aquelles vegades, segons la víctima, va arribar a veure l’acusat encaputxat que, al saber-se descobert, va sortir corrents. La sentència també constata que existeixen altres denúncies per assetjament, amenaces i coaccions cap a la víctima de qui el condemnat és acusat.

L’Audiència de Lleida dona plena credibilitat a la denúncia de la víctima, que va al·legar tenir por que l’acusat pugui fer alguna cosa contra ella o contra els seus fills, que té problemes per dormir i que la situació és un “desfici”. Per tot això, el tribunal rebutja el recurs de la defensa, que al·legava que no hi havia proves que l’investigat fos l’autor dels fets, a la qual cosa també es va oposar el Ministeri Públic, que va demanar que es confirmi la condemna.

La víctima ha interposat altres denúncies contra l’acusat per amenaces, assetjament i coaccions

D’aquesta manera, l’Audiència Provincial confirma la pena imposada de 10 mesos de presó per un delicte continuat de trencament de condemna, malgrat que la sentència encara pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Segons els Mossos d’Esquadra, un de cada deu delictes per violència masclista en l’àmbit de la parella registrats en el primer trimestre a les comarques lleidatanes va ser un trencament de condemna. Això significa que ja hi havia una ordre judicial prèvia que impedia a l’acusat atansar-se o comunicar-se amb la víctima. Entre gener i març del 2021 es van comptabilitzar un total de 189 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella a Lleida.

tracking