SEGRE

Desallotjats sense incidents pisos okupats en un bloc de Lleida

Quatre adults i 1 menor que vivien en 3 dels habitatges, mentre que dos famílies vulnerables ja havien estat reallotjades i els ocupants dels altres 7 pisos han marxat els últims dies

Ampli desplegament de Mossos pel desnonament de 12 famílies del bloc de Carrasco i Formiguera de Lleida

Ampli desplegament de Mossos pel desnonament de 12 famílies del bloc de Carrasco i Formiguera de LleidaMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre adults i un menor han estat desallotjats aquest dijous a primera hora del matí de 3 dels pisos okupats des de feia uns dos anys de l'edifici del número 18 del carrer Manuel Carrasco i Formiguera, al barri de la Bordeta de Lleida. Serveis Socials va considerar vulnerables 2 dones amb fills i les va traslladar a pisos socials d'altres barris. Les persones que vivien en els altres 7 pisos ocupats ja havien abandonat el bloc l'última setmana davant el risc imminent que els fessin fora. Tot i el gran desplegament dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, amb una desena de furgons d'antiavalots, el desallotjament s'ha desenvolupat sense incidents. Tampoc s'hi han acostat membres de la PAH que fa una setmana sí que es van concentrar davant del bloc per rebutjar el desallotjament.

Dels trenta-sis pisos que formen l’edifici, cedit per Bankia a la Generalitat el 2020, vint-i-dos estan okupats i el procés penal que ha culminat amb l’actual ordre de desnonament afecta els okupants de dotze habitatges.

El desnonament d'aquests 12 pisos estava previst pel 2 de juny i aquell dia la PAH es va concentrar davant l'edifici per evitar-ho. Finalment no es va dur a terme. Des de llavors, algunes de les 12 famílies han anat marxant voluntàriament. 

La dotzena de famílies que van ocupar alguns d'aquests pisos reclamaven a Generalitat i Paeria una solució habitacional per no quedar-se al carrer. La resta de veïns de l'immoble, que paguen un lloguer social, porten temps queixant-se de les molèsties que, asseguren, provoquen els okupes com ara destrosses, brutícia i sorolls, a més de tenir la llum punxada.

Fa una setmana, els veïns que paguen un lloguer social asseguraven que fa mesos que denuncien les molèsties i els "problemes de convivència" dels quals responsabilitzen als okupes que també viuen a l'immoble, mentre que aquests ho negaven. La polèmica amb aquest edifici es va avivar fa uns dies quan la Síndica de Greuges de la Paeria, Dora Padial, va dir que "la PAH defensa delinqüents, no persones vulnerables". La CUP va demanar la seva dimissió per aquestes paraules i va reclamar a ERC i el Comú de Lleida a la Paeria que substituïssin "immediatament" Padial "per algú que es preocupi d'evitar els desnonaments en lloc de criminalitzar aquells que treballen per evitar-los".

Els inquilins legals recorden que són persones que van accedir al lloguer d’aquests pisos socials acreditant que estaven en situació de vulnerabilitat i destaquen que no hi havia problemes de convivència fins que van començar a arribar aquests okupes. Indiquen que han generat problemes d’inseguretat, insalubritat i incivisme, que inquilins han acabat marxant “al no poder suportar aquesta situació” i que okupes han cedit pisos a altres a canvi de diners. Per això, diuen que no entenen que la PAH mai no els hagi defensat i ara sí que ho faci amb els okupes.

Desnonament al carrer Carrasco i Formiguera de Lleida

Desnonament al carrer Carrasco i Formiguera de LleidaMAGDALENA ALTISENT

tracking