SEGRE

L'ajuntament de Lleida licitarà la nova concessió de l'Aula de Teatre amb més control del servei

Serà per als dos pròxims cursos, prorrogables a dos més, i per un import màxim de 547.718 euros

Vista exterior de les instal·lacions de l'Aula Municipal de Teatre de Lleida.

Un exalumne de l'Aula de Teatre de Lleida: “No era normal que un professor dormís amb una alumna menor”Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Lleida iniciarà la licitació per a la concessió de l'Escola d'Art Aula Municipal de Teatre, un cop la Junta de govern local aprovi divendres el plec de clàusules que han de regir la contractació del servei. La licitació és per un import màxim de 547.718,52 euros i per als pròxims dos cursos, en concret per al període que va de l'1 de setembre del 2021 –o des de la signatura del contracte– fins al 31 d'agost del 2023, prorrogable a dos cursos més. El procediment serà obert, de tramitació ordinària i el contracte, a risc de demanda. El nou model de gestió reforça les actuacions de seguiment i d'avaluació del servei i la Paeria podrà controlar-lo i supervisar-lo perquè aquest es presti en les condicions fixades a la licitació.

La concessionària haurà de desenvolupar un projecte educatiu que inclogui tres eixos, l'Aula Municipal de Teatre (amb teatre per a infants, joves, adults i teatre musical), l'Aula Social i el Cicle Formatiu en Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral. La contractació es farà en mateix lot, ja que el projecte s'ha d'executar per un mateix equip de professionals de forma coordinada i que mantingui la mateixa línia pedagògica. També podrà prestar altres serveis relacionats amb la formació i produccions teatrals, o activitats extraescolars als centres educatius o de lleure en períodes no lectius, entre altres. Així, el personal haurà de ser especialitzat en el sector de les arts escèniques.

Específicament, el projecte educatiu de l'escola d'art Aula Municipal de Teatre de Lleida "ha d'estar vinculat a l'entorn educatiu, cultural i social, i esdevenir agent de la participació i la cohesió social", segons han assenyalat des de la Paeria. En definitiva, "ha de ser una escola connectada amb la ciutat, que participi del seu projecte educatiu i permeti donar a conèixer Lleida com a ciutat educadora i amiga dels infants".

El servei es finançarà amb els ingressos percebuts per l'activitat oferta a l'Aula de Teatre, l'Aula Social i el Grau Superior, i l'aportació anual de l'Ajuntament de Lleida. En cas, que no es prestin la totalitat de serveis, s'estableixen diverses regles.

El nou model de gestió intensifica les actuacions de seguiment i d'avaluació del servei. En aquest sentit, la Paeria podrà efectuar tasques de control i supervisió del servei perquè aquest es presti en les condicions establertes a la licitació. Un cop publicat l'anunci, es podrà consultar la documentació que s'ha d'aportat i els criteris de valoració.

L’Aula Municipal del Teatre fa cursos de teatre per a infants, joves, adults, teatre musical i aula de teatre social. Des del 2015 imparteix el Cicle de tècniques d'actuació teatral, autoritzat pel Departament d'Educació. Des del 1993 fins al 2021 ha estat gestionada a través d'una concessió, que acaba a l'agost.

El govern de l'Ajuntament de Lleida va decidir treure a concurs públic la gestió de l'Aula de Teatre després de dur a terme una "anàlisi exhaustiva" de la gestió del servei i que sortissin a la llum denúncies d'abusos a alumnes del centre durant dues dècades per part de dos exprofessors del centre, un dels quals n'era el director.

tracking