SEGRE

UNIVERSITAT ECONOMIA

La Generalitat rebaixarà un 40% el preu dels màsters el curs que ve

S'equipara als graus més cars i un curs sencer tindrà un cost de 1.660 euros || El Govern n'assumirà el cost per no endeutar més les universitats

Alumnes que afronten la selectivitat, en una aula de la UdL.

Alumnes que afronten la selectivitat, en una aula de la UdL.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat aprovarà en les properes setmanes reduir en un 40% el preu dels màsters de les universitats públiques. Una mesura que comportarà l’equiparació amb el cost dels estudis de grau més cars després d’haver estat avalada pel Consell Interuniversitari de Catalunya i que entrarà en vigor el pròxim curs acadèmic. D’aquesta manera, els màsters que ofereixin les universitats públiques catalanes, entre aquestes la Universitat de Lleida (UdL), tindran un preu de 27,67 euros per crèdit en la primera matrícula, que són 18,44 euros menys que l’actual.

En els màsters que habiliten per a l’exercici d’activitats regulades, la reducció només serà del 4%, ja que el preu ara també era menor, de 28,82 euros el crèdit, que passarà a ser també de 27,67 euros.

La consellera d’Universitats, Gemma Geis, va assenyalar que aquesta rebaixa suposarà “un impacte molt gran en les matrícules” i que dona resposta “a la igualtat d’oportunitats”. La reducció de preus tindrà un cost de 9,3 milions d’euros “que assumeix el departament d’Universitats; per tant, no impactarà en les finances de les universitats”, va afegir la consellera. D’aquesta manera, el preu d’un curs de màster estàndard de 60 crèdits costarà a partir del setembre 1.660 euros, excepte per als alumnes que puguin optar a les beques Equitat, el preu dels quals oscil·laria entre els 1.245 i els 1.328 euros.

Respecte als graus, es mantindrà la rebaixa del 30% i el preu d’un crèdit matriculat per primera vegada serà de 17,67 euros si és de modalitat A, 25,04 per a la modalitat B o 27,67 euros si és de modalitat C.

D’altra banda, als que tinguin beques Equitat el curs els pot sortir per 212,4 o 498 euros en funció de la seua renda.

El Black Lives Matter, en la prova d’anglès de la selectivitat

La segona jornada de la selectivitat va incloure els exàmens de llengua catalana i literatura i llengua estrangeres, a banda d’altres assignatures no comunes. En llengua estrangera, la gran majoria dels alumnes van fer la prova d’anglès (98,3%), en la qual entre altres qüestions calia fer una redacció sobre el moviment de drets civils Black Lives Matter. D’altra banda, en llengua catalana podien escollir entre analitzar un fragment del llibre El temps de les cireres, de Montserrat Roig, o un article de Salvador Macip.

Avui, hi ha proves d’història, llatí, dibuix artístic i tècnic, matemàtiques, literatura castellana i història de la filosofia.

tracking