SEGRE

HABITATGE LA BORDETA

Desallotgen 3 pisos okupats de Carrasco i Formiguera

Per quatre adults i un menor, i deu habitatges més ja estaven buits || Gran desplegament dels Mossos, que no van haver d'actuar

Un dels adults desnonats treu els seus estris al carrer davant la mirada de diversos mossos,

Un dels adults desnonats treu els seus estris al carrer davant la mirada de diversos mossos,MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una desena de furgonetes d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra i dos carrers tallats per la Guàrdia Urbana. Aquest va ser el desplegament d’ahir cap a les set del matí per efectuar el desnonament de 10 pisos okupats del número 18 del carrer Carrasco i Formiguera, a la Bordeta.

A final, van ser desallotjats sense incidents i sense necessitat d’intervenció dels antiavalots quatre adults i un menor de tres pisos. Els okupes de set habitatges més ja els havien abandonat en els últims dies.

L’ordre de desnonament inicial era per a 12, però les okupants de dos, dos dones amb un fill cada una, van ser reconegudes com a vulnerables, per la qual cosa la Paeria va anunciar que serien resituades en pisos socials en una altra zona. L’edifici, de 36 pisos, és propietat de Bankia, però el va cedir a l’Agència Catalana de l’Habitatge per destinar-lo a lloguer social.

Fa una setmana, quan el desallotjament semblava imminent, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) es va concentrar davant el bloc, però ahir no va aparèixer. Més tard va criticar l’actuació a Twitter i va reclamar solucions a serveis socials.

Després del desallotjament, es van instal·lar portes antivandàliques per impedir noves okupacions, fins que puguin tornar a destinar-se a lloguer social. Els veïns asseguren que els okupes que se’n van anar es van emportar mobles i electrodomèstics i feia temps que denunciaven amenaces i greus problemes de convivència generats pels okupes. Un dels desallotjats va explicar que vivia en un pis amb el seu pare, que té un contracte laboral. Una veïna que paga lloguer social va elogiar que “per fi” s’hagi acabat aquesta situació.

Un dels adults desnonats treu els seus estris al carrer davant la mirada de diversos mossos,

Un dels adults desnonats treu els seus estris al carrer davant la mirada de diversos mossos,MAGDALENA ALTISENT

tracking