SEGRE

SERVEIS RECOLLIDA D'ESCOMBRARIES

La Paeria de Lleida vol ampliar el porta a porta a tota la ciutat en dos anys

Talamonte afirma que la intenció és fer-ho “durant aquest mandat” || Diu que comportaria un estalvi de 400.000 euros el 2024 i de 600.000 després

Una veïna de Pardinyes tira l’orgànica en un dels contenidors amb la seua targeta individual.

Una veïna de Pardinyes tira l’orgànica en un dels contenidors amb la seua targeta individual.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tinent d’alcalde d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, va afirmar ahir que la Paeria vol estendre el servei de recollida selectiva d’escombraries porta a porta a tota la ciutat d’aquí a dos anys. Així, va dir que “la intenció és poder ampliar-lo a tota la ciutat en aquest mandat”, que acaba el 2023. Actualment, aquest sistema es du a terme només a Ciutat Jardí, Vila Montcada i part de Balàfia i Pardinyes.

Després d’una trobada amb alcaldes, regidors i tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per veure com funciona el porta a porta a Pardinyes a fi d’aplicar el mateix sistema, Talamonte va assegurar que la implementació del sistema a tota la ciutat comportaria un estalvi de 400.000 euros anuals respecte el que s’està pagant ara a la concessionària Ilnet fins al 2024” i que, encara que caldria ampliar el cost del servei amb més mà d’obra, compensaria positivament a l’evitar el trasllat de residus sense tractar a l’abocador “fins arribar a un estalvi de 600.000 euros el 2025 i el 2026”.

Va assegurar que les dades donen “marge econòmic i tècnic per dur a terme la proposta”. Va indicar que serien prop de 50.000 tones de residus que no anirien a l’abocador “i també ens estalviaríem entre 170 i 180 mil tones de CO2 anuals a l’atmosfera”. “L’aposta mediambiental i econòmica seria brutal i cal ampliar-lo a tota la ciutat sí o sí, però el tema no és si ho farem, si no quan, i com més aviat millor”.

“Cada any que no implementem el porta a porta a la ciutat estem emetent l’equivalent al que contaminen 45.000 cotxes i en l’actual emergència climàtica no ens ho podem permetre, a més de l’estalvi econòmic que suposa”, va concloure.

Talamonte va afirmar que estan treballant per modificar el contracte amb Ilnet. “Sabem que amb aquest sistema podem complir les directrius europees”, va assenyalar, i va dir que de moment, a Pardinyes i Balàfia “hem passat de menys del 30% de recollida selectiva a més del 70%.

En aquest sentit, cal recordar que quan es va posar en marxa el porta a porta a Pardinyes i Balàfia fa tres mesos, llavors va apuntar que s’aniria estenent des dels barris cap al centre.

tracking