SEGRE

LLEIDA

Només catorze casos més a Lleida i els brots, sota control

Salut dona per neutralitzats els detectats a Tàrrega i Guissona || Hi ha 32 catalans menors de 49 anys a l'UCI, un a Lleida

Així és la vacuna de Sanofi i GSK que podria estar disponible a finals del 2021

Així és la vacuna de Sanofi i GSK que podria estar disponible a finals del 2021

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incidència de nous casos de Covid continua a la baixa tant a Catalunya com a Lleida i, malgrat que hi hagi hagut un petit repunt de contagis a Tàrrega i Guissona, no tenen gaire importància. “Són petits brots que estan sent controlats i no són greus”, va manifestar la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

A la regió sanitària de Lleida, ahir es van detectar només 12 casos i a la del Pirineu, dos, mentre que no es va notificar cap defunció. A Catalunya es van registrar 515 contagis i un mort. “Seguim veient que, amb la vacunació, la incidència està caient també en els ingressats i en la mortalitat”, va assenyalar Cabezas, que va destacar que l’afectació de la Covid en majors de 60 anys està sent residual. Tot i així, va alertar de la importància de la vacunació, ja que “de les 193 persones que estan a les UCI, almenys 32 tenen menys de 49 anys”. A Lleida, una persona en estat crític en té 39.

El rebrot a Ponent i al Pirineu segueix per sota dels 55 punts i la velocitat del virus, al voltant de l’1

A nivell general, a Catalunya hi havia 547 hospitalitzats, 35 menys, i fins avui Salut no actualitzarà els de Lleida. Sobre les taxes, el risc de rebrot va baixar als 88 punts (-1) a Catalunya, només va pujar un, amb 45, al pla de Lleida i al Pirineu va baixar als 52 (-3). La velocitat de transmissió (Rt) es va mantenir en un 0,90 a Catalunya, va pujar al pla fins un 0,82 i va baixar al Pirineu a un 1,05, afectat per l’Alt Urgell.

Així mateix, als centres educatius de Lleida hi havia 16 aules (-1) i 512 alumnes i professors confinats (+9).

tracking