SEGRE

LLEIDA

'Discos' i pubs obriran des del dia 21 fins a les 3.30 amb ball sense distància i mascareta

Acord entre Salut, Interior i el sector del lleure nocturn després de gairebé un any tancat, que ha de ser ratificat pel Procicat || Aforament del 50% en interior i del 100% en exterior, i consumicions asseguts

669526_1.jpg

669526_1.jpgAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El lleure nocturn reobrirà a partir del dia 21, poc abans de la revetlla de Sant Joan i després de gairebé un any tancat, fins a les 3.30 de la matinada, amb un 50% d’aforament en interiors i amb possibilitat de ballar a la pista sense distància, però sempre amb mascareta. Així ho van confirmar ahir Salut i Interior, després que el sector ho hagués avançat ja a la sortida de la reunió que van mantenir.

En quinze mesos de pandèmia, els bars musicals i discoteques només van poder obrir un mes l’estiu passat. Ara podran reobrir a la meitat del seu aforament en interiors i al 100% en exteriors, i amb un registre de les persones que entrin al local que es guardarà durant un mes.

A més, només es podrà consumir mentre s’estigui assegut i en grups de sis persones a l’interior i de deu a l’exterior, segons el sector. Les discoteques de més de 500 metres hauran de perimetrar la pista de ball i hi haurà venda anticipada.

Aquest acord està pendent d’aprovació per part del Procicat i es revisarà segons l’evolució de la situació epidemiològica. La Federació Catalana de Locals de Lleure Nocturn (Fecalon) va rebre la notícia amb “esperança que sigui possible i viable econòmicament” la reobertura per al màxim d’activitats i lamenta l’“estigmatització” del sector.

En aquest sentit, tal com va publicar aquest dario el 25% dels locals de lleure nocturn de Lleida ja no preveu reobrir. La secretària general de Salut, Meritxell Masó, va fer una valoració positiva de la reunió i la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va elogiar aquest “primer pas”, però espera més flexibilitzacions més endavant.

Apunta que les condicions es revisaran cada quinze dies..

En interiors, l’aforament és de 250 persones assegudes en grups de convivència separats i només amb alumnes del grup d’estable o bé, en espais ventilats, de diversos d’un mateix nivell, i sense consum d’aliments i begudes. El Procicat va establir l’assistència de 1.500 persones de públic en les competicions de futbol professional i de 1.000 en bàsquet.

Llum verda a les festes escolars i a anar al gimnàs sense cita prèvia El Procicat va aprovar ahir eliminar a partir del dilluns dia 14 la cita prèvia per acudir a gimnasos i equipaments esportius interiors, que se substituirà per un registre de persones per controlar l’aforament i la traçabilitat de contactes. Va donar llum verda a permetre actes de fi de curs escolar i de graduació d’alumnes no universitaris. Aconsella que siguin a l’exterior, amb un màxim de 500 persones, sense obligació d’asseure’s i amb consum i begudes en racions individuals.

tracking