SEGRE

MERCATS COMERÇ

Cap oferta per a les parades buides del mercat de Ronda

N'hi ha més d'una vintena i no s'ha presentat ningú per la despesa que suposaria adequar-les || Només queden 8 paradistes, i la Paeria els ajudarà a sufragar la llum

Dos parades del mercat de Ronda-Fleming buides i, al fons, una de les poques que queden obertes.

Dos parades del mercat de Ronda-Fleming buides i, al fons, una de les poques que queden obertes.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament no ha rebut cap oferta per alguna de les parades buides del mercat de Ronda-Fleming. Així ho va informar el mateix consistori, que va detallar que va treure a lloguer les parades en desús del mercat, que actualment són més de dos terços del total de la trentena que té, amb l’objectiu de reimpulsar-ne l’activitat.

Això no obstant, la iniciativa no ha prosperat a causa que “l’estat de les parades requereix que, abans que s’instal·li un nou paradista, s’hagin de fer despeses d’obres per adaptar l’estructura a la normativa vigent, la qual cosa comporta una inversió que no els surt a compte, ja que no es pot amortitzar a curt termini”. Així ho va assegurar el mateix ajuntament, la qual cosa evidencia el nivell de degradació en el qual es troba un dels mercats municipals més grans i coneguts de la ciutat.

La delicada situació del mercat fa que els pocs paradistes que hi queden, vuit, es replantegin el seu futur. Des del novembre de l’any passat estan en règim de lloguer fins al 2022, moment en què tant ells com l’ajuntament preveuen que l’edifici serà reformat.

“És la nostra única esperança”, va dir Josep Forcada, un paradista del mercat. “De moment anem fent, però si volen que el mercat segueixi endavant es necessita una inversió important”, va afegir. Forcada va detallar que en les últimes setmanes “se n’ha anat un altre paradista, per la qual cosa ara només vuit de les prop de 30 parades estan ocupades”.

D’altra banda, a Forcada no el sorprèn que no hagin llogat cap parada, perquè “es troben en molt mal estat, ningú voldria anar a una parada que està buida des de fa una dècada”.

Precisament, a causa de la precària situació del mercat i que cada vegada queden menys paradistes, han demanat a la Paeria “una ajuda per pagar els serveis bàsics, perquè com que ara som menys ens toca pagar més en, per exemple, electricitat”.

Per la seua part, l’ajuntament va respondre que té previst ajudar els paradistes en el pagament de la llum. Paral·lelament, va assegurar que la regidoria de Comerç treballa en un projecte a llarg termini per renovar el mercat, cosa que “els paradistes saben”, va assenyalar.

tracking