SEGRE

HABITATGE SUBVENCIONS

La Paeria rep 2.150 peticions d'ajuts per pagar el lloguer

Són 300 més que l’any passat i els atorga la Generalitat

Imatge d'arxiu de la façana de la Paeria de Lleida.

Imatge d'arxiu de la façana de la Paeria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha rebut aquest any un total de 2.150 sol·licituds d’ajuts per al lloguer d’habitatges. Aquests ajuts estan destinats als col·lectius en risc d’exclusió social amb l’objectiu que puguin seguir al seu habitatge en règim de lloguer. Els concedeix la Generalitat a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i divendres es va acabar el termini per presentar sol·licituds.

Ara, l’Oficina Local d’Habitatge serà l’encarregada de gestionar els expedients i tramitar els ajuts per al lloguer, per als quals la Generalitat repartirà 20 milions d’euros a tot Catalunya. Si es compara amb les sol·licituds rebudes l’any passat, aquest 2021 s’han presentat 300 peticions més, un augment del 16%.

En aquesta convocatòria va caldre fer un reajustament en l’import dels ajuts. És per això que, per adaptar-se a la realitat del mercat, els límits de l’import del lloguer mensual s’han incrementat, en el cas de Lleida ciutat fins als 500 euros per habitatge o família. Al principi es preveia un lloguer màxim de 450 euros al mes.

L'import serà en funció del percentatge d'ingressos que la família destina al lloguer

La subvenció que rebin les famílies dependrà de l’esforç que suposa per a aquestes el pagament del lloguer. En el cas que aquest sigui igual o inferior al 30% dels ingressos familiars, la subvenció pot arribar a ser del 20% de la renda del lloguer anual.

En el cas que el pagament del lloguer sigui d’entre el 30 i el 40 per cent dels ingressos familiars, l’ajuda serà del 30 per cent i, si supera el 40% d’ingressos familiars, la subvenció també serà del mateix percentatge respecte al lloguer anual.

D’altra banda, també s’ha fixat aquest any que les famílies vulnerables nombroses podran percebre un màxim de 900 euros.

tracking