SEGRE

SUCCESSOS INDÚSTRIA

Alerta per una fuga química en una firma de Lleida

Un treballador va resultar ferit lleu || No es va haver d'evacuar els veïns

Bombers netejant l’equip de protecció d’un company.

Bombers netejant l’equip de protecció d’un company.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un treballador de l’empresa Frilesa (Frigoríficos Leridanos SA), ubicada al barri de Cappont, a Lleida ciutat, va resultar ferit lleu ahir a la tarda després de produir-se una fuga d’amoníac a les instal·lacions. L’avís d’aquesta emergència es va rebre a les 18.03 hores, quan Protecció Civil va activar el pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) en fase d’alerta.

La fuga només va afectar l’interior de la indústria, que es troba molt a prop dels Camps Elisis, al carrer Camí de Picos, i l’amoníac no va fluir cap a l’exterior, de manera que les autoritats no van recomanar cap evacuació dels veïns que resideixen en el seu entorn.

El treballador ferit, que va patir alguns problemes respiratoris lleus, va ser atès per efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que havia desplaçat tres equips fins al lloc, i el van donar d’alta in situ.Per la seua part, els Bombers van activar sis dotacions, els integrants de les quals van entrar a les instal·lacions de la firma en equips de dos equipats amb un nivell de protecció tres per tancar les vàlvules per on sortia el gas.

Una vegada completada aquesta operació i ventilada la indústria, han donat per desactivada l’alerta del pla Plaseqcat cap a les 21.45 hores, quan havien transcorregut gairebé quatre hores des que es va engegar el dispositiu.

tracking