SEGRE

LLEIDA

Argimon vol que la mascareta no sigui obligatòria al carrer

Quan es vagi sol o amb el grup bombolla || Insta l'Estat a retirar aquesta mesura i està preocupat per la variant Delta

Diverses persones passejant ahir per l’Eix Comercial amb màscara.

Diverses persones passejant ahir per l’Eix Comercial amb màscara.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es va mostrar ahir partidari que la mascareta deixi de ser obligatòria a l’exterior “en determinades condicions”, però la decisió depèn del Govern central, ja que és aquest el que ha de modificar el decret que n’imposa l’ús. “Anar pel carrer sol, amb la bombolla o en grups petits sense mascareta, seria perfecte i normal. Hem de normalitzar a poc a poc, sense oblidar que la pandèmia no s’ha acabat”, va afirmar.

Argimon va recordar que Catalunya va ser el primer territori que va introduir l’obligatorietat de la màscara a la via pública, fa pràcticament un any, i que després s’hi van anar afegint altres comunitats autònomes. Per això, va indicar que cal modificar el decret que en regula l’obligatorietat. El titular de Salut va insinuar que si depengués de Catalunya ja haurien aixecat l’obligatorietat o estarien treballant-hi. La idea, va recalcar, és anar normalitzant la vida sense oblidar, tanmateix, que encara hi ha pandèmia.

Salut vacuna els universitaris que el curs vinent faran una estada en un altre país

D’altra banda, les noves variants, especialment la Delta (la de l’Índia), són l’amenaça que més preocupa en aquests moments Salut. “És el que ens pot torçar el camí”, va advertir a la presentació de l’ampliació de l’Hospital del Mar. Argimon va demanar responsabilitat per Sant Joan, però va admetre que la celebració no és el que més el preocupa, sinó l’expansió de la variant Delta i altres que es puguin escapar de l’efecte de la vacuna.

Finalment, es va mostrar favorable a vacunar estudiants abans que se’n vagin fora per un Erasmus. “Em sembla millor vacunar un estudiant d’Erasmus que la selecció espanyola”, va afirmar, i va avançar que ho faran, sense donar més detalls: “Aquesta vacunació és absolutament pertinent”, va dir. Estudiants de la Universitat de Lleida (UdL) que el curs que ve se’n van a l’estranger ja han rebut la de Janssen, d’una sola dosi.

També poden demanar-ho altres estudiants majors de 12 anys que també marxin a estudiar a un altre país.

tracking