SEGRE

LLEIDA

La baixada de casos permet a l'Arnau estrenar el nou hospital de dia

L’equip de professionals que integren el servei de l’hospital de dia oncohematològic.

L’equip de professionals que integren el servei de l’hospital de dia oncohematològic.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La millora de la situació de la Covid a Lleida ha permès a l’hospital Arnau de Vilanova –que només té tretze ingressats pel virus– estrenar ahir mateix l’hospital de dia oncohematològic a l’edifici annex, conegut com Arnauet. Segons van explicar des del centre, està ubicat a la tercera planta i compta amb 14 punts per administrar tractaments com la quimioteràpia, entre d’altres, que cada any reben 13.000 pacients, i una consulta d’infermeria.

Fins ara, el servei estava ubicat a la planta baixa de l’Arnau, que continuarà sent un hospital de dia per a un altre tipus de pacients. A més, la primera planta del nou edifici també acull el servei d’hospitalització convencional per les obres a la unitat de Neonatologia a l’edifici central.

El total d’hospitalitzats per Covid a la regió sanitària de Lleida era ahir de 21, dels quals 4 estaven a l’UCI, els mateixos que divendres. Només quatre romanien en centres privats i després de més d’un any s’ha tancat la planta Covid de l’hospital sociosanitari Jaume Nadal Meroles.

A Catalunya, hi havia 539 ingressats (+24) i 180 persones a l’UCI, una menys. Mentrestant, Salut només va notificar sis casos al pla de Lleida i la mort d’un home d’entre 50 i 59 anys. A més, en aquesta última setmana l’Arnau i el CAP de Prat de la Riba han atès 134 urgències per la Covid, les mateixes que la setmana anterior. A tot Catalunya, es van declarar 182 contagis i quatre morts.

La situació es manté estable i amb xifres baixes. Per exemple, el risc de rebrot a Ponent era de 49 punts (-2), al Pirineu de 40 (-10) i a Catalunya, de 84 (-2), però les dades continuen altes a l’Urgell (147 punts de rebrot), la Segarra (250) i el Solsonès (200) després de la detecció de petits brots, malgrat que Salut va afirmar que no són preocupants. Tot i així, la velocitat de contagi (Rt) al pla és d’1,06, al Pirineu, d’1,15 i a Catalunya, de 0,94.

Finalment, els centres educatius de Lleida tenien ahir 14 grups (+2) i 338 persones confinades (+48) després de detectar algun positiu de Covid.

tracking