SEGRE

SERVEIS FUNERARIS

La parròquia de Sant Pere de Lleida estrenarà 1.147 columbaris a finals de juliol

Els nínxols per a urnes amb cendres seran a la cripta i les obres començaran aviat || N'hi haurà 636 d'individuals, 454 de dobles, 47 de familiars i 3 panteons

Imatge virtual dels columbaris ubicats a les parets de la cripta de la parròquia.

Imatge virtual dels columbaris ubicats a les parets de la cripta de la parròquia.CORALMEMORIAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parròquia de Sant Pere, situada a la plaça Sant Francesc, en ple Eix Comercial, estrenarà aquest estiu 1.147 columbaris, uns petits nínxols per guardar urnes amb les cendres de difunts. Estaran ubicats a les parets de la cripta del temple, tal com mostra la imatge virtual adjunta, les obres començaran ben aviat i estaran enllestides a finals de juliol, segons va indicar Rubén Tamarit, el president de l’empresa promotora, Coral Memorial. Va explicar que una vegada s’hagin finalitzat els treballs, aquesta instal·lació ha de ser beneïda abans de començar a utilitzar els columbaris, però va precisar que ja admeten reserves.

Estan previstos 636 columbaris individuals, 454 de dobles, 47 de familiars (per a quatre urnes) i 3 panteons (encara més grans), a més d’una àrea comunitària que funciona com una fossa comuna, on es traslladaran les cendres dels columbaris si a l’acabar la concessió de vint-i-cinc anys no és renovada. El lloguer anual d’un columbari per a una urna és de 193 euros, però hi ha l’opció d’una quota mensual de 19,30 euros, subjecta a una permanència de tres mesos.

Tamarit va indicar que està pensada per a persones que no han decidit encara on dipositar l’urna de forma definitiva. Va detallar que els columbaris tenen una profunditat de 35 centímetres i una làpida frontal de 16 per 16 centímetres. Així mateix, va indicar que les obres inclouen la instal·lació d’un ascensor per poder accedir a la cripta.

El president de Coral Memorial va defensar que instal·lar columbaris a les parròquies “és una manera de tancar el cercle” al poder dipositar les cendres d’un difunt a l’església en la qual va ser batejat, on va fer la comunió o on va contreure matrimoni. Va recordar que històricament s’enterrava persones als temples i va afegir que després que “el Vaticà digués el 2017 que les cendres han d’estar en un lloc sagrat”, van començar a proposar a esglésies que oferissin columbaris i “vam detectar que hi havia aquesta necessitat”.

De fet, el Bisbat de Lleida va regular els columbaris el 2019 i a Lleida ja disposa aquest servei la parròquia de Santa Teresita, tot i que aquest és molt més petit. Fins aleshores, només hi havia nínxols per a urnes amb cendres al cementiri.

tracking