SEGRE

TRÀNSIT PREVENCIÓ

Més controls de trànsit al disparar-se els accidents mortals l'últim mes

Els Mossos d'Esquadra incrementaran aquest cap de setmana els controls de trànsit, també des de l'aire, amb motiu de l'augment de la sinistralitat. A les carreteres de Lleida han perdut la vida tretze persones aquest 2020, quatre més que en el mateix període del 2019. Set d'aquests tretze sinistres mortals s'han registrat des d'inicis del mes de maig passat.

Un jove motorista de Lleida va morir divendres passat a l’A-2 a Alcoletge.

Un jove motorista de Lleida va morir divendres passat a l’A-2 a Alcoletge.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de tretze persones han perdut la vida en accidents de trànsit aquest any a les comarques de Lleida, quatre més que en el mateix període de l’any passat. D’aquests tretze accidents, set han estat l’últim mes.

Els dos darrers accidents mortals es van registrar divendres passat a Lleida i Alcoletge i l’increment és d’un 44,4% respecte al 2020. Aquesta tendència a l’alça també s’ha produït a nivell de Catalunya i només el cap de setmana passat hi va haver sis víctimes, quatre d’elles motoristes, en una situació que preocupa la Generalitat.

Davant d’aquest augment, que, entre altres motius, es deu al final de les restriccions de mobilitat, els Mossos d’Esquadra incrementaran aquest cap de setmana vinent els controls de seguretat a les carreteres. La mesura la va anunciar el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que va afirmar que “de forma immediata s’incrementaran notablement els controls a les carreteres, amb l’ajuda de mitjans aeris, per preservar la seguretat de la gent”.

També va fer una crida a la responsabilitat dels conductors. A la xarxa viària interurbana de Catalunya han mort cinquanta-cinc persones aquest any, de les quals vint-i-una eren motoristes, la qual cosa representa un 38 per cent.

Els registres de sinistralitat d’aquest any a la província són equiparables als del 2019, abans de la pandèmia. Fa dos anys van morir 36 persones i el 2018 van ser 37.

En canvi, l’any passat hi va haver 20 víctimes, la xifra més baixa de les últimes dècades. Així mateix, dos de les onze persones que van perdre la vida eren motoristes.

Per la seua banda, el Servei Català de Trànsit explica que el cap de setmana passat es va atansar als registres de mobilitat que hi ha a l’estiu. En les setmanes anteriors encara s’estava entre un 10-12% per sota del que seria en una setmana equivalent del 2019, en època prepandèmia, mentre que actualment se situa a només un 4,5% per sota.

També és remarcable l’elevat nombre d’accidents que hi va haver el cap de setmana passat, amb un total de 30 (12 divendres, 13 dissabte i cinc diumenge), d’entre els quals sis han estat mortals.

tracking