SEGRE

Els Mossos descarten motivació racista en l'agressió al barri de Cappont

La víctima va posar aquest dimecres una denúncia per maltractament lleu

Vistes de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, al carrer Sant Hilari de Lleida.

Vistes de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, al carrer Sant Hilari de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van descartar aquest dimecres el comportament racista en l’agressió a un veí originari del Senegal que es va produir la setmana passada a Cappont i que dissabte va motivar una concentració antixenòfoba amb més de 150 persones a la plaça Blas Infante. Segons va informar la policia catalana, la víctima va anar ahir al migdia a comissaria per presentar una denúncia per maltractament lleu, sense lesions. El jove de 28 anys va relatar als agents que, al voltant de les onze del matí del 7 de juny, el responsable d’un gimnàs del carrer Pere Cabrera el va increpar quan va passar per davant del seu establiment i el va acusar d’haver-li robat una bicicleta. Mentre li mostrava un enregistrament en el qual apareixia l’autor del robatori, l’home l’hauria colpejat de forma lleu.

Segons la versió del jove senegalès, algunes persones que en aquell moment es trobaven al gimnàs van mediar en la discussió, i van explicar al responsable del local que l’home que sortia a les imatges no era ell. Quan es va adonar del seu error, li va demanar disculpes. L’incident va despertar la setmana passada la indignació dels veïns de Cappont després que l’alcalde de Lleida informés d’una “bruta pallissa” durant el ple de divendres.

Aquesta suposada agressió la va comunicar al consistori el sindicat CCOO, que va dir que el jove va ser abordat per una persona que li va preguntar si volia feina i, al ser la seua resposta afirmativa, el va portar a un local on va ser brutalment colpejat per cinc joves. En la mobilització ciutadana que es va produir dissabte passat a Blas Infante, l’activista Nogay Ndiaye va explicar que “hem parlat amb la víctima i ens diu que té por de sortir al carrer”. Ahir es va saber, finalment, que en l’incident no hi va haver motivació racista.

tracking