SEGRE

URBANISME NORMATIVA

La Paeria ordena enderrocar una casa unifamiliar a l'Horta per il·legal

El 2014 va detectar les obres sense llicència i ja ha imposat 10 multes al propietari

L’edificació que la Paeria ha ordenat enderrocar a l’Horta.

L’edificació que la Paeria ha ordenat enderrocar a l’Horta.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha ordenat la demolició d’un habitatge unifamiliar a mig construir a la partida Vinatesa –al marge esquerre de l’Horta, entre la carretera d’Artesa i l’autopista– “per tenir caràcter manifestament il·legal” i adverteix el propietari que, si no ho fa en un mes des de la seua notificació, “es procedirà a l’execució forçosa per part de l’ajuntament, mitjançant la imposició de multes coercitives o l’execució subsidiària”.

Els fets es remunten al 2014, quan tècnics municipals van emetre un informe sobre les obres d’aquesta edificació, “presumptament sense disposar de títol administratiu habilitant o sense efectuar la comunicació prèvia”, i el consistori en va ordenar la suspensió immediata. El propietari va presentar una còpia del projecte i la llicència d’obres majors, però la Paeria es va ratificar en la suspensió i va ordenar la “restauració de la realitat física alterada”.

Ja el 2015, el titular de l’edificació va tornar a presentar al·legacions, que l’ajuntament va desestimar de nou, i llavors va presentar un recurs contenciós administratiu. També va demanar una ampliació del termini per sol·licitar la llicència de legalització de l’habitatge i el consistori li va atorgar un altre mes.

Va demanar la llicència, però la Paeria l’hi va denegar i va requerir novament la seua demolició. El titular va presentar un recurs de reposició, que el gener del 2016 va ser desestimat i durant aquell any l’ajuntament li va imposar sis multes coercitives per no acatar l’ordre de demolició i quatre més el 2017.

Deu en total. La propietat va sol·licitar la suspensió de l’execució forçosa de la resolució i del cobrament de les sancions, que també es va rebutjar.

El març del 2018 el contenciós va desestimar el recurs i l’amo va apel·lar el 2019 al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el 2020 també va desestimar el recurs. Per això, ara la Paeria reclama de nou la demolició.

tracking