SEGRE

SUCCESSOS PRESÓ

Crític un pres de Ponent al ser agredit per un altre amb una pedra

L'agressor és Pierre Rubio, acusat de matar un home a l'avinguda de les Garrigues el setembre passat || La víctima compleix condemna per dos assassinats

Vista d’una patrulla de Mossos a l’entrar a la presó de Ponent.

Vista d’una patrulla de Mossos a l’entrar a la presó de Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un intern del Centre Penitenciari Ponent va ingressar ahir a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat crític al ser agredit per un altre pres al pati de la presó. L’agressor és Pierre Rubio, en presó preventiva acusat de matar un home en un pis de l’avinguda de les Garrigues, al barri de Cappont, el mes de setembre passat. La víctima, de 38 anys, compleix condemna per haver assassinat la seua exparella i un amic d’ella a punyalades a la platja de la Barceloneta de la capital catalana el 2009.

Segons va informar la conselleria de Justícia, els fets van tenir lloc ahir a primera hora del matí al pati del mòdul 6. L’agressor, “de sobte i sense motiu aparent”, va colpejar la víctima al cap amb una pedra que portava amagada.

L’agressor, que també portava un punxó casolà, va agredir la víctima al mòdul 6 del centre

Els professionals de vigilància van intervenir-hi de manera immediata per frenar l’agressió i desarmar l’agressor, que també duia un objecte punxant de fabricació casolana. Després dels fets, l’agressor va ser enviat a aïllament provisional mentre que la víctima va ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova, on va ingressar en estat crític, segons la conselleria.

Els responsables del centre penitenciari, juntament amb la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima estaven analitzant els fets amb el visionament de les càmeres i els informes dels professionals.

Rubio va ingressar a la presó fa uns mesos després de ser arrestat a Bordeus el 21 de setembre, quatre dies després que presumptament matés el seu company de pis a l’avinguda de les Garrigues. Ell i la víctima, un veí d’Arbeca de quaranta-dos anys, s’havien conegut a la presó lleidatana.

A finals de desembre, un pres, detingut per assaltar dues vegades en menys de deu dies una entitat bancària a l’avinguda Prat de la Riba, va agredir un funcionari. L’any passat es van registrar dinou agressions a funcionaris a Ponent, de les quals cinc van ser greus.

Justícia crearà una direcció general d’assumptes penitenciaris

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va anunciar ahir als sindicats de presons que el Govern crearà dimarts vinent una direcció general específica d’assumptes penitenciaris. La consellera va reconèixer que els funcionaris fa molts anys que estan “enfadats” per les seues condicions laborals i va insistir que ella els dóna suport i que el departament ha de ser un sol equip sense “bàndols”.

Després d’una reunió amb UGT, CSIF, CCOO, CATAT i la Intersindical, la consellera va assenyalar que per conèixer les reivindicacions dels funcionaris visitarà totes les presons catalanes així com els centres de justícia juvenil, un recorregut que finalitzarà el mes d’agost. Va demanar temps per posar al dia de les necessitats, però va prometre que intentarà respondre a totes les inquietuds.

tracking