SEGRE

ECONOMIA LLEIDA POST-COVID

Inversió de set milions en tres anys per a la reactivació socioeconòmica

La Paeria impulsa un pla amb cinquanta-set projectes || De moment té 2,3 milions d'euros del SOC, el SEPE i fons europeus i buscarà subvencions per a la resta

La presentació del pla de reactivació va tenir lloc al saló de plens de la Paeria.

La presentació del pla de reactivació va tenir lloc al saló de plens de la Paeria.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria impulsa un pla de reactivació de la ciutat, sobretot dels sectors més afectats per la crisi generada per la pandèmia, que preveu una inversió de 7,04 milions d’euros entre aquest 2021 i el 2023, distribuïts en nou objectius estratègics, trenta-un programes i cinquanta-set projectes, alguns dels quals ja s’han iniciat. Del pressupost total, 2,3 milions corresponen a projectes ja operatius amb finançament procedent del Servei d’Ocupació de Catalunya, del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i de fons europeus, a més d’aportacions de la Paeria. Preveu obtenir els 4,6 milions restants a través de subvencions d’altres administracions i recursos propis.

Un eix del pla se centra en col·lectius vulnerables com els majors de cinquanta anys, dones i joves, i planteja ajuts a la contractació i suport a la creació d’empreses. Un altre està destinat a empreses i proposa accions per regenerar el comerç, el turisme, la restauració, l’hostaleria i la promoció de la ciutat.

El tercer preveu campanyes per fomentar el consum responsable i el quart aposta per la revalorització d’oficis tradicionals i nous amb actuacions de requalificació professional. El cinquè eix proposa impulsar la transició de negocis comercials, turístics o fins i tot en la campanya de la fruita cap a models més competitius i responsables, mitjançant la transició digital, la innovació, la transició ecològica i la cooperació.

Un altre vol reforçar l’empoderament de la ciutadania, empreses i administració pública; un altre proposa mesures per modernitzar el sector agroalimentari, i l’últim advoca per desplegar un sistema d’intel·ligència de desenvolupament local.

Pueyo anuncia que la primera fase del polígon de Torreblanca-Quatre Pilans estarà d’aquí a un any

L’alcalde, Miquel Pueyo, va afirmar que aquestes mesures són el resultat de les propostes dels agents socials i econòmics a l’Àgora de Lleida i la taula transversal per a la recuperació. “Ara ens toca revertir aquesta situació per establir les bases de la Lleida que volem per al futur”, va indicar, i va anunciar que “la primera fase de consolidació i adaptació” del polígon industrial Torreblanca-Quatre Pilans serà una realitat a mitjans de 2022.

Així mateix, el regidor d’Ocupació, David Melé, va defensar la necessitat de desenvolupar “de manera coordinada amb la ciutadania, empreses i agents econòmics i socials accions estratègiques clau amb la màxima efectivitat per aconseguir la reactivació de Lleida a tots els nivells”.

Els eixos del pla

Col·lectius vulnerables. Servei de recol·locació municipal, contractació d’aturats afectats per la Covid, ajuts al turisme, comerç, restauració, lleure, esports i cultura, dispositius d’inserció als barris i mentoria sociolaboral per a majors de trenta.

Empreses. Campanyes de dinamització comercial, pla de transformació digital i de reactivació d’espais disponibles, i promoció de la ciutat.

Consum i oficis. Campanyes de compra responsable incorporant els objectius de desenvolupament sostenible. Promoció d’oficis tradicionals i de requalificació professional orientada a la rehabilitació energètica d’edificis i la renovació urbana.

Transició de negocis. Sensibilització sobre eficiència energètica, reactivació de mercats municipals, promoció turística i innovació del sector comercial.

Emprenedors. Plans de reactivació empresarial, accions per reduir la fractura digital i noves metodologies d’orientació laboral. Reforç dels serveis d’emprenedoria.

Sector agroalimentari. Suport a la innovació empresarial, creació de l’Escola de l’Horta per incorporar joves a la pagesia a través dels vivers de Rufea.

Sistema d'intel·ligència. Sistema per transformar la informació en coneixement social, econòmic, cultural i mediambiental per a la màxima eficiència dels recursos.

tracking