SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

El jutge perdona a un lleidatà un deute de 437.000 euros

A l'aplicar-li la llei de Segona Oportunitat per a insolvents

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de Primera Instància 6 de Lleida (Mercantil) ha perdonat a un empresari del sector de l’automoció el pagament d’un deute de 437.000 euros després d’acollir-se a la llei de Segona Oportunitat, que permet exonerar persones del pagament de deute a creditors sempre que s’actuï de bona fe, s’hagi intentat atendre els pagaments i no hagi estat condemnat per delictes contra el patrimoni.

L’empresari, que es dedicava a la venda i reparació de vehicles, es va veure afectat per la crisi de l’any 2007, amb un notable descens de la venda d’automòbils, que li va comportar que s’endeutés per poder complir les seues obligacions. Al final va haver de tancar el negoci i es va quedar amb uns deutes que eren superiors a 467.000 euros, segons explica la seua assessora jurídica, Marta Bergadà.

A l’acollir-se a aquesta llei, a l’empresari se l’ha alliberat de la devolució de 437.000 euros, encara que retornarà el deute públic, que era d’uns 30.000 euros i que liquidarà en petites quotes durant els propers cinc anys. “Gràcies a aquesta exoneració, l’empresari podrà tenir segura la seua pensió de jubilació, i podrà tenir de nou finançament, ja que una vegada exonerat el deute, els fitxers de morositat tenen l’obligació d’eliminar les dades dels deutors i de la Central d’Informació Riscos del Banc d’Espanya (CIRBE)”, comenta Bergadà.

L’afectat haurà de tornar 30.000 euros d’ajuda pública en els propers cinc anys

Cada vegada hi ha més persones que s’acullen a aquesta llei, que va entrar en vigor l’any 2015. Solen ser petits empresaris o autònoms que arrossegaven dificultats i han vist agreujada la seua situació amb la pandèmia. En recents sentències a Lleida, s’ha exonerat un pensionista de pagar 174.562 euros, un matrimoni de 504.648 euros, a més de 300.000 euros a un empresari i 824.900 euros a una família, com ha publicat aquest diari.

Així mateix, recentment, una vintena d’entitats de la societat civil van impulsar l’Aliança per la Segona Oportunitat per fomentar solucions per a les persones insolvents.

tracking