SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIA

Investiguen focs en contenidors en quatre barris de Lleida en una hora

Es van declarar la nit de diumenge a dilluns al Secà, Magraners, Camí de Marimunt i Grenyana || Sospiten que podrien haver estat causats amb petards

Vista aèria del parc de Bombers de Lleida.

Vista aèria del parc de Bombers de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana investiga quatre incendis de contenidors que es van produir la nit de diumenge a dilluns amb tot just una hora de diferència en quatre zones de la capital del Segrià. El primer es va declarar a les 23.46 hores al carrer Casagualda, a l’altura del número 20, segons va informar els Bombers de la Generalitat, que hi van acudir amb una dotació.

Pocs minuts després, a les 23.59 hores, al carrer Albi, als Magraners, van resultar afectats dos contenidors situats a l’altura del número 14. Una hora després, a la 1.04 hores, es va calcinar un contenidor i uns altres dos van resultar afectats parcialment a l’altura del número 8. Finalment, a la 1.08 hores, se’n va cremar un altre a la partida de Grenyana. La Urbana també va acudir a aquests serveis.

Els investigadors presumeixen que la majoria van ser causats amb petards dies abans de la revetlla de Sant Joan. Podria tractar-se de gamberrades i actes incívics. En cas de ser identificats, els infractors poden acabar sent acusats d’un delicte de danys.

Aquest tipus de focs augmenten a les portes de la revetlla i són causats per incivisme

Això és el que li va succeir a finals del mes de maig a un veí de Lleida 23 anys acusat de cremar contenidors al Clot. Aquell incident es va produir de matinada, quan es va rebre l’avís que un jove havia calat foc a sengles contenidors als carrers Alfred Perenya i Pallars, com va publicar aquest diari.

Segons va relatar als agents una persona que el va veure, un jove s’havia enfadat perquè no li deixaven passar la nit en un hotel pròxim i va calar foc als contenidors.

Els focs de contenidors s’han disparat en els últims anys a la capital arran, principalment, de protestes que han acabat en aldarulls. Només en les protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél, la Paeria va comptabilitzar incendis en 77 contenidors. D’altra banda, els Bombers van sufocar a última hora de la tarda d’ahir un incendi de matolls al carrer Font Nova, als Magraners, causat per un petard.

Dos condemnats per cremar 33 contenidors per Sant Joan el 2019 L’Audiència de Lleida va condemnar el febrer passat dos joves per cremar un total de 33 contenidors durant la nit de Sant Joan del 2019 en diversos punts de la capital del Segrià, quan ambdós tenien 17 anys. El tribunal va confirmar la pena imposada pel jutjat de menors per un delicte de danys per incendi. A un d’ells li va imposar una pena de 75 hores de treballs en benefici de la comunitat i a l’altre, un any de llibertat vigilada amb l’obligació de complir tractament i formació educativa i laboral.

Segons la sentència, els dos joves havien estat consumint alcohol i es van gravar en vídeo cremant alguns dels contenidors. Així mateix, a banda de la pena, han de pagar els danys causats als trenta-tres contenidors, que ascendeixen a un total de 32.808 euros

tracking