SEGRE

POLÍTICA PAERIA

Nova crisi en el tripartit a l'exigir el Comú el relleu de Postius per no frenar Torre Salses

Afirma que aprovar definitivament la modificació del SUR 42 demà a la junta de govern “incompliria el pacte” || Diu que falta l'avaluació ambiental i ha demanat un informe jurídic

El pacte de govern entre ERC, JxCat i el Comú es va firmar el 27 de juny del 2019.

El pacte de govern entre ERC, JxCat i el Comú es va firmar el 27 de juny del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou tsumani al govern tripartit de la Paeria, en vigílies dels dos anys de la firma del pacte de Sant Joan entre ERC, JxCat i el Comú. Aquest últim grup va fer públic ahir el seu desacord amb l’aprovació definitiva en la junta de govern local de demà del text refós de la modificació del projecte de reparcel·lació del pla parcial SUR 42 que permetria la construcció de Torre Salses “ja que falta l’avaluació ambiental”.

Assegura que “s’incompliria el Pacte d’Entesa i el compromís electoral dels tres socis d’aturar un projecte que perjudica el petit i mitjà comerç de la ciutat” (quan els actuals integrants del tripartit estaven a l’oposició ja van acordar frenar Torre Salses) i demana el cap del tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius. Veu “inacció” per la seua part i reclama que “assumeixi la responsabilitat de no haver estat diligent en la defensa del model de proximitat i de ciutat establert en el pacte”.

Recalca que la seua “falta de voluntat per buscar solucions ens sembla preocupant” i demana al govern que incorpori “de manera immediata un nou cap d’Urbanisme”. Postius es va reincorporar ahir d’una llarga baixa mèdica durant la qual l’alcalde, Miquel Pueyo, va assumir les funcions d’aquesta àrea.

El Comú afirma que fa “setmanes” que adverteix els seus socis que la falta aquest document comporta la necessitat d’“un informe jurídic que aporti la base legal que ha de portar a la revisió d’ofici dels tràmits fets per la Paeria i la Generalitat per nul·litat de ple dret”. Anuncia que “davant la falta de voluntat dels socis per encarregar aquest informe jurídic, el grup del Comú ho ha fet pel seu compte” i subratlla que “en cap cas no permetrem que aquest govern del canvi mantingui els criteris de l’anterior”.

Demana votar en la junta en contra dels expedients d’aprovació definitiva i analitzar abans l’informe jurídic per, si és necessari, “procedir a la revisió d’ofici dels tràmits fets per l’ajuntament i instar la Generalitat a la revisió d’ofici de l’aprovació definitiva d’aquest pla per nul·litat de ple dret”..

Un portaveu d’alcaldia (ERC) va dir ahir que prefereixen no respondre a les declaracions del Comú i JxCat va indicar que “no alimentarem una nova polèmica amb el govern d’entesa” i va afegir que “no hi ha cap dubte que Torre Salses no és el model comercial de Junts”. L’ordre del dia de la junta de govern manté l’aprovació definitiva del pla SUR 42.

Al febrer també hi va haver una greu crisi que va posar en perill el tripartit, quan un informe de les edils Jordina Freixanet (ERC) i Elena Ferre (Comú) va determinar anomalies en contractacions d’Esports que van costar el cessament del regidor de l’àrea, Sergio González, i la seua expulsió de JxCat (ara és no adscrit). El Comú va demanar també responsabilitats a Postius, la qual cosa va portar l’alcalde a condicionar la continuïtat del tripartit a l’acabament de “deslleialtats i immadureses”.

En altres ocasions, el Comú ha qüestionat el projecte de l’alberg a Pardinyes, ha censurat l’actuació de Pueyo durant la crisi per la Covid i ha demanat el cessament de Joan Ramon Castro com a edil de Mobilitat..

Eurofund defensa que el pla parcial compleix la legislació La firma impulsora de Torre Salses, Eurofund, defensa que “la modificació del pla parcial SUR 42 de Torre Salses, aprovada pel ple el 2018, no es va sotmetre a avaluació ambiental perquè la legislació catalana sobre avaluació ambiental de plans urbanístics disposa que no és necessària per a les modificacions que es refereixin a sòl urbà”. Recalca que “es van emetre diversos informes que confirmen la plena legalitat del seu contingut des de la perspectiva ambiental”, que la Paeria i la Generalitat van manifestar la seua conformitat i que ni tan sols el Comú tampoc va posar-hi objeccions.

tracking