SEGRE

POLÍTICA PAERIA

ERC acusa el Comú de “deslleialtat” i ratifica el seu veto a Torre Salses

Insta a deixar “gesticulacions” i lamenta que suggereixi “desacords inexistents” en el tripartit || El Comú es dona temps per “buscar vies per complir el pacte”

El dia de la firma del pacte tripartit, fa dos anys.

El dia de la firma del pacte tripartit, fa dos anys.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La crisi en el govern tripartit de la Paeria (ERC-JxCat-Comú) va pujar ahir un altre esglaó a l’acusar ERC el Comú de “deslleialtat” per haver fet públic el dia anterior el seu rebuig a l’eventual aprovació definitiva avui en la junta de govern local de la modificació del pla de reparcel·lació del SUR 42 (Torre Salses), segons el Comú sense incloure una avaluació ambiental, per la qual cosa van reclamar el relleu del tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, per no frenar aquest projecte com diu el Pacte d’Entesa. “La comunicació del Comú no segueix els criteris de coordinació que els tres grups que conformen el Govern d’Entesa van acordar en el seu moment.

Per això demanem al Comú que es remeti als acords i que deixi de banda les gesticulacions i les deslleialtats”, va remarcar ERC..

Al matí, l’alcalde, el republicà Miquel Pueyo, va preferir no pronunciar-se sobre les declaracions del Comú, va dir no tenir encara l’informe jurídic que va encarregar aquest grup i es va remetre a un comunicat posterior en el qual ERC va lamentar “el to i el contingut de la nota del Comú, que suggereix l’existència d’unes dissonàncies internes i uns desacords absolutament inexistents”. “Reiterem el nostre compromís per parar Torre Salses.

Defensem un model comercial equilibrat i cohesionat, així ho portàvem al nostre programa electoral i així ho vam firmar en el pacte”, va subratllar, i afegeix que “des del govern ERC assumim la nostra responsabilitat davant de la ciutadania i treballem en conseqüència per complir les promeses i el programa electoral”..

La junta de govern local d’avui manté l’aprovació del projecte de reparcel·lació del SUR 42

El Comú, per la seua part, tenia prevista una comparencia de premsa al matí, que va anul·lar dos hores abans al·legant que “ens donem temps com a govern per avaluar l’informe [jurídic que van encarregar] i buscar vies per complir el Pacte d’Entesa”. Després, va declinar valorar les acusacions d’ERC de deslleialtat. Mentrestant, el grup municipal de JxCat ahir no es va pronunciar sobre aquesta qüestió. Dilluns ja va dir que no volia “alimentar aquesta polèmica” i va deixar clar que Torre Salses no és el seu model.

Per la seua part, la CUP demana a les tres formacions del tripartit que paralizen aquest “macroprojecte i el model comercial que vol impulsar”, i que la Paeria aposti pel comerç local i de proximitat.

Així mateix, una portaveu municipal va confirmar que la junta de govern local d’avui manté en l’ordre del dia l’aprovació definitiva del text refós de la modificació el projecte de reparcel·lació del pla SUR 42.

tracking