SEGRE

Renfe estrena l'Avlo, amb parada a Lleida, amb pràcticament un 100% d'ocupació

Renfe estrena l'Avlo, amb parada a Lleida, amb pràcticament un 100% d'ocupació

Renfe estrena l'Avlo, amb parada a Lleida, amb pràcticament un 100% d'ocupacióEFE/J.J

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tren d’alta velocitat de baix cost de Renfe, Avlo, ha iniciat aquest dimecres el seu viatge, després d’un retard de més d’un any per la crisi sanitària provocada per la covid-19, al corredor que enllaça Madrid i Barcelona amb pràcticament un 100 % d’ocupació.

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha assenyalat, en la presentació de l’Avlo, que, a més, aquest alt nivell d’ocupació, superior al 99 %, es manté per als propers dies.

De fet, davant de l’augment de la demanda, Renfe posarà a circular en total de vuit trens Avlo en doble composició, un per sentit, els propers dies 27 i 30 de juny, així com el 3 i el 4 de juliol.

Els trens d’Avlo, amb bitllets a un preu de partida de 7 euros per trajecte, disposen de 438 places (un 20 % més respecte a les dels actuals trens de la sèrie 112) i són capaços d’assolir els 330 quilòmetres per hora.

El servei arranca amb quatre circulacions diàries en cada sentit, que es podran ampliar al llarg de l’any, en funció de l’evolució de la demanda, i amb parades a totes les ciutats del corredor nord-est: Madrid, Guadalajara, Calatayud, Saragossa, Lleida, Tarragona, Barcelona, Girona i Figueres, ha destacat el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

El primer Avlo ha sortit avui des de l’estació de Figueres-Vilafant a les 05.35 hores amb destinació a Madrid-Porta d’Atocha, mentre que, en sentit invers, a les 06.20 hores des de la capital rumb a Barcelona-Sants.

El president de Renfe s’ha mostrat convençut que l’Avlo serà "un èxit" per a Renfe i Espanya com ho ha estat l’Ave, que des de 1992 ha transportat a més de 475 milions de viatgers i que "ha permès la prolongació de l’enginyeria i de la tecnologia espanyola en altres països".

tracking