SEGRE

TRANSPORT FERROCARRIL

L'AVE 'low cost' s'estrena amb els trens plens i 65 viatgers a Lleida

L'Avlo, amb sols una parada a la ciutat en direcció Madrid i una altra a Barcelona, cobreix els primers 4 viatges per sentit || L'ocupació, fregant el 100%, segons Renfe

Un viatger baixa de l’Avlo Barcelona-Madrid, ahir al matí en la seua primera parada a Lleida.

Un viatger baixa de l’Avlo Barcelona-Madrid, ahir al matí en la seua primera parada a Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida compta des d’ahir amb un servei ferroviari d’alta velocitat de baix cost. Es tracta del tren Avlo, que va fer els seus primers vuit viatges diaris entre Madrid i Barcelona, quatre per sentit, encara que a Lleida només en direcció Madrid al matí i un altre cap a Barcelona a la nit.

Renfe va informar que 65 persones van pujar o van baixar a la ciutat en aquests dos combois, unes xifres “molt bones” per a la companyia, que va assegurar que, en la seua primera jornada, “l’aforament dels vuit trens ha assolit gairebé el 100%, unes 3.500 persones”. El motiu d’aquestes bones xifres és que la companyia va treure a la venda els bitllets de l’Avlo per a aquestes dates al febrer i a un preu de cinc euros, dos euros menys del que costa, com a mínim, aquest nou servei d’alta velocitat.

Respecte al seu recorregut, dos dels vuit Avlo diaris pararan a totes les estacions (Figueres, Girona, Barcelona, Tarragona, Lleida, Saragossa, Calatayud, Guadalajara i Madrid), mentre que la resta faran ruta directa Barcelona-Madrid o pararan a Saragossa. Paral·lelament, malgrat que el preu base és de 7 euros, Renfe va remarcar que pot variar en funció de la demanda de trens i els tipus de suplement, com seleccionar seient o poder canviar o anul·lar el bitllet, entre d’altres.

Això va comportar que a alguns viatgers els sortís més car del previst. “L’anada m’ha costat 5 euros, però la tornada puja a 49, no ho entenc, això no és de baix cost”, es va queixar María José, una de les primeres lleidatanes a fer servir aquest tren.

L’Avlo para a Lleida a les 11.01 hores en direcció Madrid i a les 21.41 h cap a Barcelona, i les institucions locals demanen que en parin més. Renfe ja ha venut més de 4.000 bitllets a Lleida i 250.000 a tot el recorregut.

L’AVE low cost de la seua competidora, Ouigo, no para a Lleida..

Per la seua part, el ministre de Transport, José Luis Ábalos, va assenyalar que la liberalització del sector ferroviari que ha permès l’entrada d’altres competidors “permet de treure el màxim profit de les nostres infraestructures ferroviàries d’alta velocitat”.

tracking