SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Nou anys de presó per violacions a la seua neboda

Va abusar de la víctima des dels 11 anys fins als 16 || La jove va explicar que l'amenaçava de fer el mateix a la seua germana

El judici es va celebrar el 19 de maig passat a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el 19 de maig passat a l’Audiència de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 9 anys de presó i 6 més de llibertat vigilada un home per violar la seua neboda des que la víctima tenia 11 anys fins que va complir els 16, moment en què la noia ho va explicar als seus pares. El tribunal considera que el relat de la jove és “totalment creïble” i que hi ha proves com una conversa gravada entre víctima i acusat que la defensa va demanar anul·lar durant el judici, que es va celebrar el 19 de maig passat.

El condemnat tampoc podrà atansar-se a la denunciant durant deu anys i l’haurà d’indemnitzar amb 20.000 euros pels danys morals ocasionats. L’home es troba en presó preventiva des que va ser arrestat per aquests fets.

La jove va relatar en el judici episodis de violacions “brutals” quan només tenia 11 anys i va assenyalar que el seu oncle l’amenaçava perquè no ho expliqués dient-li que faria el mateix a la seua germana petita, que llavors només tenia 5 anys. Es van produir a Lleida, Barcelona i Peníscola.

Una de les proves clau ha estat l’enregistrament d’una conversa entre la víctima i l’acusat

A l’inici del judici, la sala va poder escoltar l’enregistrament d’una conversa telefònica entre la víctima i l’acusat, que va ser gravada pel pare de la jove quan aquesta li va explicar els abusos. En l’enregistrament, ella deia a l’acusat que el que passava entre tots dos “s’ha d’acabar” i va afegir que es tractava d’“abús sexual”, a la qual cosa ell va respondre que “era diversió” i que no la forçava. La defensa va demanar anul·lar-ho però el tribunal li ha donat validesa.

Per tot això, l’Audiència de Lleida considera provat que l’acusat va utilitzar la violència i la intimidació per sotmetre la víctima a agressions sexuals continuades, que van començar el 2013, quan ella tenia 11 anys –ell, 51–, i que van continuar fins als 16, quan la noia es va decidir a explicar-ho.

L’Audiència de Lleida considera provats els fets i conclou que són constitutius d’un delicte continuat d’agressió sexual a menor de 16 anys amb els agreujants d’accés carnal i de superioritat, ja que l’acusat va fer valer la relació de confiança amb la familiar.

tracking