SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Troben 8.484 kg d'haixix a la xarxa de narcos desmantellada a Lleida

Quatre dels 11 detinguts ingressen a la presó

Imatge d’una de les narcollanxes decomissades.

Imatge d’una de les narcollanxes decomissades.MOSSOS D’ESQUADRA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé 8,5 tones d’haixix, 253 quilos de marihuana i bidons amb cocaïna líquida és la droga que s’ha confiscat a la xarxa internacional de narcotràfic desarticulada la setmana passada a Lleida, com va avançar SEGRE dilluns. L’operació, que han dut a terme agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Ponent i la Unitat d’Investigació de la comissaria de Lleida dels Mossos d’Esquadra, i que ha comptat amb la col·laboració de la Unitat de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària, s’ha saldat amb la detenció d’11 persones de les quals quatre, entre ells el capitost, van ingressar al Centre Penitenciari Ponent.

L’operació es va iniciar a finals del 2019 quan els investigadors van detectar un magatzem a la ciutat de Lleida que contenia tota mena de material i estris que s’utilitzen per conrear marihuana. La xarxa, com ja va informar aquest diari, es dedicava a comercialitzar droga que traslladaven des de Portugal i Andalusia fins a França i altres països de la UE, ja fos per carretera mitjançant camions o pel mar amb narcollanxes.

Al llarg d’aquests dos últims anys s’han dut a terme diversos operatius i, per exemple, el juliol de l’any passat es van intervenir 218 quilos de marihuana ocults en un camió. També es van localitzar plantacions a Montoliu de Lleida, Raimat, Castelló de Farfanya i Vilanova de Bellpuig.

Durant la investigació es van decomissar 1.748 quilos d’haixix i 135 quilos de marihuana a França, 218 quilos de marihuana a Lleida, 236 quilos d’haixix a Sevilla i 6,5 tones d’haixix a Portugal. A més dels detinguts a Catalunya, hi ha nou empresonats a Portugal i un condemnat a França.

tracking