SEGRE

TRANSPORT FERROCARRIL

L'Avlo ofereix preus més barats per anar a Madrid des de Barcelona que des de Lleida

El cost des de la capital catalana va dels 19 a 89 euros i des de la del Segrià és d'entre 39 i 89 || En aquest cas, l'oferta és limitada al parar-hi només un dels quatre trens que van en direcció oest

Imatge del primer tren Avlo que va parar a Lleida en direcció a Madrid dimecres passat.

Imatge del primer tren Avlo que va parar a Lleida en direcció a Madrid dimecres passat.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou tren d’alta velocitat de baix cost de Renfe, l’Avlo, va entrar en funcionament dimecres passat, però ja va generar algunes queixes perquè si no hi ha una promoció el seu preu no és tan econòmic. A més, el fet que només pari a Lleida 1 dels 4 trens per sentit provoca que el preu del bitllet per viatjar des de la ciutat fins a Madrid surti més car que bona part dels disponibles per fer-ho des de Barcelona a la capital de l’Estat.

Ahir a la tarda, el web de l’Avlo oferia bitllets per viatjar de Barcelona a Madrid les dos setmanes vinents amb un cost que anava des dels 19 fins als 89 euros, sent el comboi més barat el d’última hora, que surt a les 21.10 hores. En canvi, el preu dels bitllets Lleida-Madrid durant aquell període va dels 39 als 89 euros, per la qual cosa l’import mitjà és significativament més car.

No passa el mateix en direcció inversa, ja que l’únic Avlo que para a Lleida en direcció Barcelona a les 21.41 hores dilluns vinent costa 15 euros, mentre que de Madrid a Barcelona el cost del viatge oscil·la entre els 19 i 89 euros, segons els horaris. I és que el fet que només hi hagi un Avlo per sentit que pari a Lleida redueix significativament l’oferta.

Precisament, la Paeria i altres institucions locals han reclamat augmentar els trens que paren a la capital del Segrià. Quant a això, Renfe ha manifestat que no ho descarta, però que depèn de l’evolució de la demanda d’aquest nou servei. L’altre AVE low cost amb el qual competeix, l’Ouigo, no para a Lleida.

Tornant als preus dels bitllets, si es compara el preu d’un Avlo Lleida-Barcelona amb el que costen els d’un Alvia, Avant i AVE, el nou tren sí que acostuma a oferir l’oferta més econòmica. Així doncs, el bitllet del primer costa 15 euros, mentre que en Alvia o Avant surt per 22 i en AVE, per 29 euros, encara que hi ha promocions en les quals se’n poden trobar per només 15 euros.

No obstant, cal tenir en compte que només hi ha un Avlo diari i que és a la nit. D’altra banda, el sindicat CGT va denunciar que la posada en servei d’Avlo ha comportat que hi hagi un descens en la qualitat del servei i de les prestacions, atès que hi ha hagut una reducció del personal i de l’oferta de trens en altres territoris.

tracking