SEGRE

Justícia Presó

Denuncien que un pres de Ponent ha destrossat quatre cel·les en una setmana

UGT exigeix solucions a la direcció i critica l’actual sistema de contenció de reclusos agressius

Vista d'una patrulla de Mossos a l'entrar a la presó de Ponent.

Denuncien que un pres de Ponent ha destrossat quatre cel·les en una setmanaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat UGT-Terres de Lleida denuncia la “situació d’inseguretat” que viu el Centre Penitenciari Ponent després que un pres del Departament de Règim Tancat (DERT) que es troba en protocol per risc de fugida hagi destrossat quatre cel·les en només quatre dies. Uns danys que, segons el sindicat, han provocat que el departament i la resta de presos que hi viuen es quedin sense aigua i tinguin problemes intermitents de llum.

Segons UGT, aquest pres mostra alteracions “molt greus de conducta que han comportat amenaces i agressions amb vidres i ferros als funcionaris”.

El sindicat va criticar la direcció del centre per no donar solucions i va exigir aplicar de forma immediata un trasllat per situació d’urgència. Així mateix, va assenyalar que la nova circular sobre contenció no ha funcionat amb aquest intern, atès que, va assegurar el sindicat, l’actual sistema de subjecció que se li ha aplicat “per controlar la seua conducta agressiva ha originat que pogués trencar les corretges”.

Val a recordar que la setmana passada un intern de Ponent, Pierre Rubio, en presó preventiva acusat de matar un home en un pis de l’avinguda de les Garrigues el mes de setembre passat, va agredir amb una pedra un altre reclús, que compleix condemna per dos assassinats a Barcelona.

Els fets van tenir lloc al pati del mòdul 6. A més, Rubio portava amagat un punxó fet de forma artesanal. L’agressor va ser traslladat a la presó de Brians 2 mentre que el ferit va ingressar en estat crític a l’Arnau de Vilanova, on va millorar el seu estat dies després.

tracking