SEGRE

LLEIDA

Imminent inici de la vacunació als de 16 a 29 anys després de començar ahir la de 30 a 34

Salut accelera la immunització davant de l'augment de casos entre joves a Barcelona i avança a les 8 setmanes la segona dosi d'AstraZeneca || Els brots entre estudiants no repercuteixen als hospitals

Imatge d’un lleidatà de 30 a 34 anys (n’hi ha gairebé 25.000) que ahir es va vacunar a Alcarràs.

Imatge d’un lleidatà de 30 a 34 anys (n’hi ha gairebé 25.000) que ahir es va vacunar a Alcarràs.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut vol accelerar encara més la vacunació contra la Covid davant de l’augment de contagis entre joves a Barcelona i d’aquí a uns dies obrirà la vacunació a les persones d’entre 16 i 29 anys després d’iniciar ahir la de les de 30 a 34 anys, i possiblement ho farà de cop per a tota aquesta població en lloc de franges d’edat. “Ho estem estudiant, encara que seria lògic fer-ho [de cop] perquè és un grup homogeni en què no hi ha casos a les UCI”, va manifestar ahir la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que va afegir que també avaluen estratègies per dirigir-se a col·lectius més difícils de captar o ampliar les franges d’edat en alguns llocs.

“Volem vacunar ràpid”, va dir Cabezas davant del creixement de positius entre estudiants que van anar a les Balears i les Canàries a celebrar el final de curs –un augment que no està afectant Lleida– i va explicar que aquest cap de setmana els rastrejadors han fet 5.000 trucades per seguir els 242 casos positius i 1.200 contactes estrets derivats d’aquests brots, dels quals un afecta almenys una vintena d’alumnes de l’institut Francesc Ribalta de Solsona per un viatge a una casa rural de Banyoles i un altre a Mallorca.

Uns 1.170 joves d’Espanya s’han contagiat a l’illa i 196 més han estat confinats en hotels

Això ha multiplicat els positius al Solsonès, amb quaranta-tres aquesta setmana, encara que el 90 per cent tenen entre setze i vint anys. “Tots els estudiants catalans contagiats tenen símptomes lleus o són asimptomàtics i no hi ha una repercussió en els hospitals”, va afirmar Cabezas.

A Lleida, el 73 per cent dels 117 positius detectats aquesta última setmana són menors de 40 anys, i encara que no hi hagi casos greus entre ells, sí que preocupa la població de 60 a 69 anys que encara no ha rebut la segona dosi d’AstraZeneca, ja que la primera no és prou eficaç contra la variant delta, la més contagiosa. A Lleida, el 58% d’aquesta població encara no té la segona dosi i Salut ha decidit avançar-ne l’administració de les deu a les vuit setmanes.

Així mateix, les persones de 30 a 34 anys poden demanar cita per vacunar-se des d’ahir, però hi havia dificultats per trobar hora fora de Lleida i, per exemple, alguns joves d’Igualada van anar a vacunar-se a Tàrrega.

Respecte al macrobrot que afecta 1.167 estudiants després d’anar a Mallorca, el govern balear ha decidit confinar en hotels 196 joves, decisió que ha provocat que alguns pares de Cadis ho hagin denunciat per via judicial.

Un pacient de 37 anys ingressat a l’UCI de l’Arnau per la Covid El nombre d’hospitalitzats per la Covid a Lleida es mantenia ahir en 16, dels quals 3 eren a l’UCI i des de l’hospital Arnau de Vilanova van explicar que la persona més jove en estat crític té 37 anys. A Catalunya, hi havia 461 ingressats (+18) i 131 persones a les UCI (+3), una pujada que es deu al fet que el cap de setmana es donen menys altes. A Catalunya es van declarar 930 casos, només 12 a Lleida i dos al Pirineu, i 3 defuncions. El creixement de contagis a Barcelona ha causat que la positivitat de les proves a Catalunya superi el 5 per cent, però és menor del 3% a Lleida.

tracking