SEGRE

SEGURETAT VEHICLE

Un particular ven a Wallapop l'antiga comissaria mòbil de la Guàrdia Urbana de Lleida

Per 17.000 euros, després d'adquirir la furgoneta en una subhasta || La Paeria la va comprar el 2009 per 300.000 € i el 2014 la va cedir a l'associació de Protecció Civil

Imatge d’arxiu del vehicle comissaria mòbil de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Imatge d’arxiu del vehicle comissaria mòbil de la Guàrdia Urbana de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un particular ven a Wallapop, la coneguda plataforma dedicada a la compravenda de productes de segona mà entre usuaris a través d’internet, l’antiga comissaria mòbil de la Guàrdia Urbana, segons ha pogut saber aquest diari. El preu de la furgoneta, una Volkswagen Crafter, és de 17.000 euros, molt menys del que va invertir la Paeria el 2009, quan es va dir que podria haver costat uns 300.000 euros.

El particular hauria adquirit per poc més de 6.000 euros la furgoneta després que l’ajuntament de Lleida la subhastés recentment per aquest preu. “És un vehicle del 2009 i es va fer la valoració tècnica –com sempre– per l’any de matrícula”, segons van indicar fonts municipals.

La furgoneta, de 136 cavalls de potència, té 106.000 quilòmetres i encara conserva part dels elements que tenia quan es va estrenar i “està preparada per camperitzar”, segons l’anunci. El maig del 2009, el llavors alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presentar la comissaria mòbil com “la unitat més avançada d’Espanya d’aquestes característiques”, al comptar amb equips avançats de comandament i vigilància, juntament amb una oficina mòbil.

Incorporava connexió via satèl·lit, càmeres de vigilància i material antiavalots. Cinc anys després, el 2014, la Paeria va decidir cedir-la a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

La tinenta d’alcalde de Seguretat el 2011, Sara Mestres, va explicar en aquell moment que el servei es va posar en marxa quan la Urbana estava instal·lada provisionalment a Gardeny, on no es disposava de les condicions de la nova caserna –inaugurada el 2011–. No obstant, altres fonts de la Guàrdia Urbana van indicar que la comissaria mòbil pràcticament no va funcionar i que només s’utilitzava com un vehicle més per al desplaçament dels agents i que el cost va rondar els 300.000 euros. Durant uns anys ha format part de la flota de vehicles de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, que l’havia tornat a l’ajuntament. De fet, el vehicle encara podia veure’s ahir a la seua pàgina web. Aquest diari va intentar contactar sense èxit amb l’entitat..

tracking