SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

L'exlíder de Vox continuarà lliure tot i la condemna a 14 anys per abusos

La sentència ha estat confirmada pel TSJC però recorreguda per la defensa al Suprem, per la qual cosa no és ferma || L'Audiència va denegar l'ingrés a la presó

José Antonio Ortiz Cambray, als jutjats de Lleida en una imatge d'arxiu.

José Antonio Ortiz Cambray, als jutjats de Lleida en una imatge d'arxiu.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exlíder de Vox a Lleida José Antonio Ortiz Cambray seguirà en llibertat malgrat la sentència que l’ha condemnat a més de catorze anys de presó per abusos sexuals a persones amb discapacitat. I ho farà perquè la sentència de l’Audiència de Lleida, confirmada la setmana passada pel Tribunal Superior de Justícia, encara no és ferma, ja que la defensa ha presentat recurs al Tribunal Suprem. Fonts pròximes van assenyalar que la Fiscalia no demanarà encara l’ingrés a la presó d’Ortiz Cambray fins que la pena sigui ferma, per la qual cosa continuarà en llibertat provisional fins que l’alt tribunal resolgui el recurs.

A començaments d’any, l’Audiència Provincial va denegar que l’exlíder de Vox entrés a la presó després de condemnar-lo a catorze anys i tres mesos al considerar provat que havia abusat sexualment de dos homes amb discapacitat, i intentar-ho amb un tercer, als quals oferia petites quantitats de diners, entre 5 i 10 euros, a canvi de diferents actes sexuals. En la vista celebrada el gener passat, el tribunal va rebutjar les peticions del Ministeri Públic i de l’acusació particular, que representa la Fundació Alosa, que tutela les víctimes, perquè Ortiz Cambray entrés a la presó, ja que consideraven que hi havia risc de fuga i la pena imposada era molt elevada.

En aquesta resolució, l’Audiència va considerar que no hi havia risc de fuga i va assenyalar que no ordenaria l’ingrés a la presó fins que la sentència sigui ferma..

L’exlíder de Vox a Lleida es troba en llibertat provisional des de l’octubre passat, quan va sortir de la presó de Ponent, on estava intern des que va ser detingut pels Mossos el març del 2019. Ho va fer després de pagar una fiança de 6.000 €.

A la vista celebrada el gener passat, la defensa va al·legar que el seu client no compta amb recursos econòmics i que la fiança la va poder dipositar gràcies al préstec d’un amic. Segons la sentència de l’Audiència, que va confirmar el TSJC, Ortiz Cambray es va aprofitar de la discapacitat de les víctimes per aconseguir mantenir relacions sexuals, a més que li enviessin fotografies i vídeos de caràcter sexual. Tot i que no el van condemnar per la tercera víctima, el TSJC va obrir la porta a demanar accions civils..

tracking