SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici per lligar 3 persones en un atracament a mà armada a Lleida

Els Mossos van vincular l'acusat amb dos assalts més a la vista celebrada ahir || Fiscalia demana 16,5 anys de presó pel robatori, que va ser en un saló de joc

L’acusat durant el judici celebrat ahir a l’Audiència Provincial de Lleida.

L’acusat durant el judici celebrat ahir a l’Audiència Provincial de Lleida.LAURA CORTÉS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van vincular ahir un acusat d’atracar un saló de jocs del Barri Antic amb dos assalts més en establiments d’aquest tipus, tots ells comesos entre el gener i el novembre de 2018 al carrer Templers. El primer es va arxivar, el segon va ser jutjat ahir a l’Audiència de Lleida i el tercer encara continua en fase d’instrucció.

El subinspector que va investigar els tres casos va vincular l’acusat jutjat ahir, J.E.M.L, veí de Lleida i nascut a República Dominicana, amb tots els assalts. A més, també considera que està involucrat en dos temptatives d’atracament més en salons de joc de la ciutat de Lleida.

En el cas que es va jutjar ahir, la Fiscalia va sol·licitar una condemna de setze anys i mig de presó per a l’acusat per un atracament al carrer Sant Martí, amb dos persones més que no van poder ser identificades, la matinada del 24 de març del 2018. Segons van confirmar el treballador i la parella que eren al local en el moment dels fets, els tres individus van entrar encaputxats i amb passamuntanyes, els van amenaçar amb pistoles i un matxet i els van lligar de peus i mans.

L’empleat va dir que el van colpejar amb la culata de l’arma al cap perquè obrís la caixa forta, de la qual, segons la Fiscalia, es van emportar 16.000 euros. La parella va assenyalar que van estar uns vint minuts tancats al bany.

Els agents que van declarar ahir van assenyalar que en l’escorcoll de l’habitatge de l’acusat, que per als Mossos és un conegut habitual i era entre els sospitosos de diferents assalts en locals d’apostes, van trobar una motxilla amb armes, passamuntanyes, guants i brides. Tot això es va utilitzar en l’atracament del carrer Sant Martí. Així mateix, van poder constatar que l’acusat va utilitzar el telèfon mòbil que li van robar a l’empleat durant l’assalt.

El sospitós va al·legar ahir que el dia dels fets es trobava a casa “cantant amb uns col·legues” i que la motxilla que van trobar els Mossos l’havia deixat a casa seua un amic, del qual no va poder dir el nom. La Fiscalia l’acusa de robatori amb violència, tres delictes de detenció il·legal i lesions, amb els agreujants de disfressa, ús d’instrument perillós i robatori en local obert al públic.

tracking