SEGRE

LLEIDA

Més de 750 joves de setze a vint-i-nou anys de Lleida ja van rebre la primera dosi dimecres a la tarda

Més de 750 joves de setze a vint-i-nou anys de Lleida ja van rebre la primera dosi dimecres a la tarda || Ahir en van venir desenes procedents de Barcelona

Vista general del pavelló Onze de Setembre ahir al matí, amb joves i persones de totes les edats que van anar a vacunar-se.

Vista general del pavelló Onze de Setembre ahir al matí, amb joves i persones de totes les edats que van anar a vacunar-se.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un minut. Això és el que es tardava ahir des que entraves al pavelló Onze de Setembre de Lleida fins que et posaven la primera dosi de la vacuna del coronavirus.

Una rapidesa que els joves d’entre setze i vint-i-nou anys que van venir van elogiar sorpresos, alhora que van fer una crida a la responsabilitat perquè totes les persones de la seua edat segueixin els seus passos i s’immunitzin, encara que també apunten que se’ls podria haver començat a vacunar abans. Al pavelló van anar-hi joves de diversos municipis de la província i fins i tot de fora.

En són un exemple la Mariona, la Mari i la Cristina, tres barcelonines que van agafar el cotxe a primera hora del matí per rebre la primera dosi a Lleida. “Ens n’anem de campaments i volíem anar almenys amb la primera dosi, la veritat és que ens hauria agradat vacunar-nos abans, però ens ha sorprès molt el dispositiu, ha estat molt ràpid.

I és el millor, perquè volíem vacunar-nos com més aviat millor tant sí com no.” Per la seua part, Marc Chic, d’Aspa (Segrià) també creu que “ha faltat previsió i es podria haver començat a vacunar els joves abans que acabessin les classes”. Malgrat aquesta queixa, va elogiar el dispositiu del pavelló, “va a la perfecció, com un rellotge” i afegeix que no tenia dubtes. “Volia vacunar-me per responsabilitat, com més gent ho fem, abans tornarà la tranquil·litat”, assenyala..

Una opinió que comparteix Marc Mateu, de Bellaguarda (Garrigues). “Els meus pares van passar la Covid i tenia clar que, per responsabilitat, havíem de vacunar-nos, encara que primer els tocava a la gent gran”, explica. Al seu torn, la Sílvia i l’Aleix, de Lleida i Tremp, respectivament, asseguren que es vacunen “per responsabilitat col·lectiva”, però rebutgen que la joventut sigui més irresponsable que altres sectors de la població. “Han augmentat els casos perquè no estem vacunats, potser s’hauria d’haver començat abans”, afegeixen.

Segons les dades del departament de Salut, dimecres a la tarda, quan es va obrir la vacunació per al col·lectiu de 16 a 29 anys, van rebre la primera dosi 757 joves de la província de Lleida. Això suposa un 7,5% de totes les primeres injeccions administrades aquell dia (3.094). En global, un 54,4% dels lleidatans ja tenen una dosi i un 39%, la pauta completa.

Vista general del pavelló Onze de Setembre ahir al matí, amb joves i persones de totes les edats que van anar a vacunar-se.

Vista general del pavelló Onze de Setembre ahir al matí, amb joves i persones de totes les edats que van anar a vacunar-se.JORDI ECHEVARRIA

tracking