SEGRE

ESNOTICIA

El Santa Maria, sense ingressats per Covid després de més de vuit mesos

Baixen lleument els ingressats a l'Arnau, amb tretze, dels quals quatre són a l'UCI || Els dispositius habilitats per aïllar vulnerables, amb només sis persones

Assistents al festival Vida de Vilanova i la Geltrú dijous, a què van entrar després d’un test negatiu.

Assistents al festival Vida de Vilanova i la Geltrú dijous, a què van entrar després d’un test negatiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La bona situació assistencial per la Covid gràcies a la vacunació a les persones més vulnerables al virus ha permès que l’hospital Santa Maria quedi lliure d’ingressats després de més de vuit mesos, quan el 25 d’octubre va tornar a hospitalitzar infectats per la tercera onada a Lleida, la segona a Catalunya.

Tot i que a l’hospital encara queda una persona que va ingressar pel virus, ja ha donat negatiu i aviat rebrà l’alta. Així doncs, la intenció de l’Institut Català de la Salut (ICS) és que tots els ingressats per la Covid es concentrin a l’Arnau de Vilanova, on ahir n’hi havia 13 (-1), dels quals 4 eren a l’UCI (-1). Al Pirineu hi havia un ingressat més, amb tres, mentre que a Catalunya els hospitalitzats es van mantenir estables i n’hi havia dos més, amb 475, però quatre menys a les UCI, amb 115.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que les persones ingressades tenen entre 40 i una mica més de 60 anys i totes no estan vacunades, a excepció d’una persona de 47 que té una dosi i una de més de 70 que té la pauta completa, ja que la vacuna no és 100% efectiva. La previsió del conseller és que la corba d’hospitalitzacions continuï sent plana, encara que estima que hi pugui haver uns catorze hospitalitzats més diaris en els pròxims dies.

Respecte als dispositius habilitats a Ponent per aïllar vulnerables, com temporers o sensesostre, ahir només hi havia sis persones. Cinc contactes estrets eren a l’alberg de Bellpuig i a l’hotel Nastasi, i un positiu era a la Manreana.

Salut accepta que discoteques demanin tests d’antígens

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar ahir que l’oci nocturn s’haurà d’organitzar per fer tests d’antígens als clients abans d’entrar als locals. Aquesta és una de les peticions que el sector havia fet i fins ahir, Salut ho rebutjava.

Argimon va dir que es treballa per “refinar” el pla sectorial que ha permès l’obertura de les discoteques i va apuntar que ha de ser el mateix sector el que s’“autoreguli”. I és que va concretar que Salut no pot organitzar el dispositiu i que hauran de ser els locals els que ho facin. També va dir que el test s’hauria de fer just abans d’entrar, no dies abans.

En aquest sentit, el responsable de l’oci nocturn de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Santi Salvador, va assenyalar que només seria viable fer tests a les discoteques Biloba o La Nuit, però que igualment “s’hauria d’estudiar”. De fet, la patronal Fecasarm només aconsella fer-los en discoteques molt grans que puguin disposar d’una zona i amb personal qualificat.

Fecasarm està disposat a cofinançar part dels tests amb descomptes en entrades i consumicions

Tot i així, proposa fer els tests en laboratoris i en zones habilitades i que el resultat tingui una validesa de setanta-dos hores per a les PCR i de fins a quaranta-vuit per als antígens. Fecasarm va assegurar que està disposat a cofinançar una part del cost amb descomptes en entrades i consumicions.

tracking