SEGRE

COMERÇ IMPLANTACIONS

Projecte d'un centre comercial i d'oci a l'estació de tren de Lleida

La firma Smart Habent planteja un edifici de 55.000 m

Recreació virtual del centre comercial que Smart Habent impulsa a la zona del pla de l’estació.

Recreació virtual del centre comercial que Smart Habent impulsa a la zona del pla de l’estació.SMART HABENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La firma Smart Habent impulsa la construcció en el pla de l’estació de trens de Lleida d’un centre comercial i de restauració i oci de 55.000 metres quadrats de superfície que suposaria una inversió de 170 milions d’euros i comportaria la retirada de l’actual marquesina i la cobertura de totes les vies. Per fer-ho, s’ha associat amb la Societat de Centres Comercials d’Espanya (SCCE), una empresa líder al sector que gestiona més de 850.000 metres quadrats comercials a l’Estat i Andorra i avui mateix té previst registrar el projecte a la Paeria.

Preveuen un edifici tancat amb l’accés principal per la façana clàssica de l’estació, amb un gran hall d’entrada. Tindrà 110 locals comercials, dels quals un 20% seran grans i mitjanes superfícies, una de les quals d’alimentació.

També hi haurà un punt de click and collect, una botiga online i outlets. Quaranta-un locals més estaran destinats a la restauració i a l’oci, amb restaurants, fast food, zona per a esdeveniments gastronòmics pop-up, un food market i food trucks, cines, una zona infantil, àrees de simuladors i realitat virtual i un gimnàs.

De fet, els promotors destaquen la importància de l’oci en aquest projecte amb la idea que les persones no hi vagin només de compres, sinó a passar el dia, i remarquen que està dissenyat per a la seua viabilitat..

La cobertura de les vies, que ara acaba al carrer Comtes d’Urgell, permetrà més bona connexió del centre amb Pardinyes i Balàfia, i comportarà la creació d’un gran espai verd-mirador a la coberta. A més, està previst un aparcament subterrani a Roger de Llúria que donarà servei també a les persones que vagin al mercadillo de Barris Nord els dissabtes.

Els impulsors del projecte subratllen que té com a objectiu ser un pol d’atracció i un referent per a tota l’àrea d’influència de Lleida, xifrada en 482.000 persones. Argumenten que Lleida és l’única ciutat més de 80.000 habitants capital de província sense centre comercial i destaquen que la seua renda per càpita és superior a la mitjana. Així mateix, asseguren que han constatat interès d’operadors a instal·lar-s’hi.

tracking